EUR/USD: OpVangen

In reactie op Mario heeft Donald ook wat te zeggen gehad. De daling in EUR/USD stokte, en nu?

Nu staan we te kijken nar een halfslachtig beeld waarbij de ontwaarding van de USD nog niet geheel uit de (strip)boeken is gewerkt. Zo sterk is Mario dus ook weer niet, blijkt tot nu toe. Donald heeft namelijk ook een aantal zaken geroepen.  Dat was dan ook direct de bodem voor de daling in EUR/USD. Sinds dat moment in de ochtend gisteren zijn koersen aan het stabiliseren geslagen en staan we daar nog. 1,12 heet dat niveau. Tussendoor is daar een 3-uit-4 regel situatie ontstaan.

Wat verder opvalt is dat de lichtgroene dalende lijn die we voorheen hanteerden weer opspeelt. De daling alsook de ongeveer 61,8%2% retracement houden zich daar op. Nu geldt dat dit wel eens een eerste hogere bodem kan worden waardoor je later weer een projectie in opwaartse zin kunt maken. Aangezien de VG’s nog steeds neerwaarts wijzen stel ik dat het een het ander neutraliseert en daardoor er een impasse is ontstaan. Vooralsnog is de intentie daar om een einde aan de daling te maken. D.w.z. Men houdt rekening met het eerder verklaarde, namelijk dat de USD de rente gaat verlagen in de komende maanden. Dat inprijzen hebben we gezien in de beweging naar boven en de tegenzet van  Mario is de tikkie terug situatie. De vraag is inderdaad: En nu? Nou gewoon 1,12 dus.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

technische analyse euro dollar 19 juni 2019 180 min gr

De hogere top dan de vorige keer is hier wel duidelijk. De cross van de VG’s beaamt deze focus maar is nog niet heel zeker van z’n zaak. Het is allemaal erg dun ijs waardoor je zomaar ineens weer met 1,11 aan het worstelen kunt zijn. Pas als er een draai naar boven wordt gegeven (bijvoorbeeld doordat er gehint wordt dat er meer USD rente verlaging inzit dan nu ingeprijsd is of als Draghi de rente bal toch niet laag kan houden), dan pas gaan we spreken van hogere doelen. Je kunt namelijk ook bent een hele lange tijd rond 1,12 blijven hangen. Is ook een optie he.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse euro dollar 19 juni 2019 dag gr

Dat het beeld voor de lange termijn geen wijziging heeft gekregen is de hoofdreden voor de voorzichtigheid. Hier blijkt dat er nog niets is gewijzigd aan het dalende beeld met als koersdoelen 1,10 en 1,05. het feit dat de RSI niet boven de 50 is gekomen bevestigt dat. Zo ook de ongewijzigde neerwaartse focus van de VG’s. Hier zegt men we doen niet mee aan de waan van de dag.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse euro dollar 19 juni 2019 week gr

Geef een reactie