EUR/USD: Op Schema

Al slingerend onderweg naar lagere koersen. Dat is de huidige insteek van de DD voor EUR/USD. Gisteren lijkt wederom een lagere top gezet dus dan zou nu een volgende lagere bodem moeten volgen.

Voor de volledigheid van de DD nog even de grenzen van de huidige brede horizontale band. Deze staan getrokken op respectievelijk 1.1110 en 1.0925. In onderstaande grafiek staan deze grenzen ingetekend met de buitenste twee horizontale lijnen.

In de achterliggende dagen is deze brede zone echter ingedeeld in kleinere vakken. Zo is in de DD van gisteren een weerstand bepaald op 1.1025. Een blik op onderstaande grafiek leert dat de hoogste koers in de tussenliggende tijd inderdaad vrij nauwkeurig op dit niveau is gezet. Belangrijker voor het huidige scenario is echter de conclusie dat het valutapaar na het aantikken van de weerstand weer wat is weggegleden.

Met deze stap is een volgende lagere top gezet binnen het patroon vanaf 13 september (=Draghi). Nu stelt de theorie dat in een dalende beweging na een lagere top een volgende lagere bodem dient te volgen. Blijkt deze theorie juist dan moet EUR/USD nu tot onder 1.0965 gaan dalen. Een beweging richting of tot onder dit niveau mag binnen het huidig neergelegde scenario gezien worden als de volgende stap naar uiteindelijk 1.0925.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 25 september 2019 180 MinutenGrafiek

In de dag-grafiek is al lange tijd sprake van een patroon van lagere toppen en lagere bodems. In dit licht bezien moet de laatste opleving dan ook gezien worden als een zoektocht naar de volgende lagere top.

Het spel lijkt zich momenteel echter af te spelen in de indicator. Al enkele maanden noteert de RSI in een Bear Market Range. Een ondersteuning voor de hierboven neergelegde gedachte dat verkoopdruk momenteel de overhand heeft. Maar er is meer.

In onderstaande grafiek staat een grote Negatieve Reversal ingetekend. Het ijkpunt van deze set-up komt uit op 1,0900(!!). En dat vormt weer een handvat voor de gedachte dat de onderkant van het huidige speelveld rond 1.0925 ligt.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 25 september 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

Wordt Vervolgd!

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 25 september 2019 WeekGrafiek

2 reacties op “EUR/USD: Op Schema”

  1. Cor says:

    Dank voor update,
    Neerwaarts: Traag, maar graag

  2. Geert-Jan Nikken says:

    Potloodje voor 1.0925 kan uit de etui gehaald worden.
    GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter