EUR/USD: Nog Lager?

Wederom zijn koersen bij 1,10 aangekomen. Daaronder volgt een aanval op de laagste koersen sinds tijden.

Of dat ook gaat gebeuren is natuurlijk maar de vraag maar het ziet er wel naar uit. Ditmaal, bij de benadering van de 1,10 komen we van een lager niveau af dan tijdens de vorige aanval dus is er meer kracht over om de boel te slechten. Daarnaast er is een duidelijker te stellen doel in deze editie van het verhaal van de aanval op 1,10. De fibo grid in het donkerblauw geeft namelijk aan dat we op weg zijn om 1,09 aan een tweede bezoek te onderwerpen. Na de lagere top bij 1,11 is een neerwaartse projectie van de 50% retracement te maken die daarop wijst. Het wordt nog bouder want ook al 1,09 eerder bezocht en koersdoel. Ik heb niet het idee dat het daar op gaat houden. Maar goed, first things first.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

technische analyse Euro Dollar 27 november 2019 180 minutengrafiek

De hogere time frames geven namelijk blijk van een neerwaarts tenderend koersverloop. De neerwaarts gerichte spiraal heeft in dat verhaal een korte periode van opleving ( lees correctie)gekend. Nu de lagere top er in zit mag nu een hervatting van de neerwaartse trend verwacht mag worden.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse Euro Dollar 27 november 2019 dag grafiek

Op dit time frame is het geen nieuws dat de daling op structurele basis plaats vindt. Hier is al tijden het doel gesteld dat koersen kent middenin de zone tussen 1,08 en 1,05. Nog een stapje lager dan we tot nu toe gezien hebben dus.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse Euro Dollar 27 november 2019 week grafiek

Geef een reactie