EUR/USD: Nemo

De koersen maken zich op om dieper te gaan dan we in jaren hebben gezien. USD wordt sterker en sterker.

We gaan dus een blik werpen in het onbekende diepere water van de EUR/USD koersen, en wel hierom. Na het beëindigen van de opwaartse swing die begin April startte (donkergroene lijn) is duidelijk geworden dat de stijging niet meer dan 50% retracement heeft ingehouden. Nu dat bekend is wordt een projectie in neerwaartse zin mogelijk ten einde twee koersdoelen te kunnen bepalen. De eerste ligt op 1,1160 waardoor bij het bereiken daarvan direct een nieuw dieptepunt wordt bereikt. De tweede maakt dat we nog dieper moeten gaan en stelt dat het doel van de beweging bij 1,1060 ligt. Dat is niet heel raar als je beseft dat de richting van de trend neerwaarts is en de huidige ontwikkeling een hervatting van die richting inhoudt. Nu kunnen we heel lang door analyseren maar het lijkt me verder duidelijk.

EUR/USD 180 min grafiek

Dat pas ook weer helemaal in dit beeld van de daggrafieken. De neerwaartse trend heeft is hier op zoek naar een nieuw dieptepunt wat makkelijk ruimte heeft tot koersen beneden alle recent gemeten peil.

EUR/USD daggrafiek

En als je hier de onderzijde van de trend als mikpunt mee zou nemen dan kun je maar beter een paar duikflessen aanschaffen en in bad gaan liggen want op vakantie gaan is er niet meer bij voorlopig. 1,10 en 1.05 zijn de koersdoelen op dit time frame en dat is wederom geheel in lijn met de trend.

EUR/USD weekgrafiek

Geef een reactie