EUR/USD: MoeRas

Koersen verhouden zich binnen de highs en de lows van de afgelopen dagen, maar er is een cross van de VG’s

De cross van de VG’s zoals we die hanteren heeft binnen de neerwaarts gerichte lichtgroene trend goed werkbare signalen opgeleverd. Zo kun je vanaf januari zien dat de combi van de trend en de VG’s daarbinnen 9x een goede cross heeft opgeleverd. De 10e x is minder goed verlopen en dat was de een na laatste in de reeks. Dat deze 10e cross zonder terreinwinst al snel weer ontzenuwd is komt door de vorming van een tegengesteld signaal.

Na wat gerommel is namelijk dicht bij de lows een neerwaartse cross van de VG’s ontstaan. Het feit dat deze zo dicht bij de bodems plaats vindt plus het feit dat de koersen zich nog boven de cross bevinden maakt dit signaal erg interessant. Het geeft namelijk aan dat bij het minste geringste, de stand van EUR/USD verder weg kan zakken. Dat is geheel in lijn met de hogere time frames waardoor de winstkansen van deze cross toenemen. De verwachting is dan ook dat we binnenkort een kijkje onder de 1,11 gaan nemen.

Dat is geen nieuws, want die focus is reeds halverwege april aangemeten. Toen is het eerste koersdoel van de fiboprojectie gehaald nu is het tijd voor het tweede koersdoel dat zich halverwege tussen 1,11 en 1,10 ophoudt.

EUR/USD 180 min graf

De neerwaartse focus op dit time frame geeft al tijden geen krimp. Zo hebben de lagere time frames hun weg kunnen vinden in zuidelijke richting. De VG’s zijn al tijden gepositioneerd naar een daling. Verder valt op dat de VG200 (paars) haarscherp deze dalende trend in het lichtgroen neerwaarts begeleidt.

EUR/USD daggrafiek

Dat komt dan mooi uit voor de lange termijn beleggers. De koersdoelen op basis van de fibo extensie op dit timeframe levert namelijk koersdoelen op die uitkomen bij 1,10 en 1,05. Zo langzamerhand kunnen we zelfs de focus gaan leggen op de pariteit.

EUR/USD weekgrafiek

Geef een reactie