EUR/USD: Line Dance

Er wordt gedanst bij het lijntje dat weerstand vormt.  En nu allemaal synchroon graag.

Anders wordt het een zootje natuurlijk. De lichtgroene lijn daar spreken we van momenteel. Deze is nog niet verlaten na de eerste de beste test. Sterker, vanochtend is deze lijn heel snel weer op gezocht waardoor er een kleine PR in de grafiek is ontstaan. Bij uitname van de dalende lichtgroene trend wordt deze geactiveerd en is het aannemelijk geworden dat de 50% retracement waar we nu mee te maken hebben niet meer geldig is. Dat is hij nu nog wel, dus er is werk aan de winkel, of beter de voetjes van de vloer. Er is meer dan dit nodig om de overhangende weerstanden te kunnen overwinnen. Zolang dit niet gebeurt is de dreiging ernaar dat de koersen de dalende trend zullen hervatten. Die hervatting is aan de orde zodra en wanneer de koersen onder de 1,1262 terecht komen. Ziet dat er dan vandaag naar uit? Nee. Vandaag zijn we nog bezig met de lijn waarlangs gedanst wordt, deze bevindt zich op 1,1321. Zolang de koersen daaronder blijven is dit allemaal correctief. Dat wil niet zeggen dat het daarboven direct los is. Daarover later meer, wanneer dat aan de orde is.

EUR/USD 180 min graf

Hier is een grotere downtrend aan de orde. Die heeft ook wat meer ruimte dan die op de intradaggrafiek. Daardoor is de eventuele breuk op het laagste time frame slechts een volgende stap in het proces van klimmen. Hier blijkt zelfs dat we momenteel niet eens in een correctie zitten. De VG’s zijn immers nog steeds neerwaarts gecrossed. Dit oponthoud mag eigenlijk helemaal geen naam hebben op dit time frame waardoor een plotselinge breuk boven de dalende lichtgroene trend vreemd zou zijn. Hier wordt uitgegaan van een versnelling op korte termijn die elk moment de kop op kan steken en wel eentje die richting de 1,10 reikt. Dat gaat dus spelen wanneer en als de koersen weer onder de 1,1262 uitkomen.

EUR/USD Daggrafiek

De trend is de trend en die is neerwaarts gericht, zo wordt hier op de lange termijn grafiek gesteld. Daarbij zijn de koersdoelen nog steeds en allang 1,10 en 1,05 daarna. De weg leidt naar koersen bij pariteit uiteindelijk.

EUR/USD Weekgrafiek

Eén reactie op “EUR/USD: Line Dance”

 1. bruun says:

  Beste Gokhan,

  Currency Traders Should Get Ready for a Big Move in the Dollar https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-04-17/currency-traders-should-get-ready-for-a-big-move-in-the-dollar

  Wat is uw mening hier over?

  Gr.
  Bruun

Geef een reactie