EUR/USD: Lastig Verhaal

Opnieuw is gisteren een aanval op de afgegeven zone 1.900/20 net voor de finishlijn gesneuveld. De hoogste koers van dinsdag lag op 1.1894. Gisteren reikte EUR/USD tot aan 1.1891. Deze ontwikkeling ondersteunt de in de achterliggende DD’s neergelegde gedachte dat het gebied 1.190/20 zwaar en lastig ligt.

Ondanks de eerste twee afwijzingen, blijft de ondertoon van de DD nog positief. Anders verwoord, nieuwe aanvallen zitten in het vat. Let wel, ook vandaag de expliciete toevoeging dat niet wordt uitgegaan van een vlotte, snelle en soepele stijging tot aan 1.1920. Waarom nog wel de positieve insteek?

De eerste reden zit in de wolk. Deze kleurt groen en de onderkant van de wolk fungeert als steun. De tweede reden zit in de lijn op 1.1820. Op dit niveau ligt een reactielijn van de voorafgaande stijging. Eerder is de insteek gekozen dat koersen boven 1.1725 aanleiding gaven voor hogere niveaus. Vanaf vandaag wordt deze lijn aangetrokken naar 1.1820.

Concreet betekent dit dat de eerste grenzen voor nu gezet worden op 1.1820 en 1.1900/20.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

4 reacties op “EUR/USD: Lastig Verhaal”

 1. Rudy says:

  Beste Geert Jan,

  In de 180 minuten grafiek leunt de koers wel op de onderste MA lijn. Als deze het niet houdt, zou ik zo kunnen inschatten dat 1,1750 kans heeft weer op het scherm te verschijnen. Eens?

  Groet,
  Rudy

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Rudy,
  De volgende lijn in de grafiek staat getrokken op 1.1725.
  GRS Geert-Jan

 3. Rudy says:

  Beste Geert Jan,

  Eens met wat je aangeeft.
  Vraag vanuit mijn kant: waarom wordt bij de AEX de 30 minuten grafiek voor de korte termijn gebruikt en bij de eur/usd de 180 minuten grafiek? Ik ben daar eigenlijk wel benieuwd naar.

  Groet,
  Rudy

 4. Ric49 says:

  Beste Geert Jan,
  Hartelijk dank voor de dagelijkse DD’s deze week over Eur-USD.
  Aansluitend bij Rudy, en in herinnering uw historische Week-aftrappen, waarin dit valutapaar in weekgrafieken mocht Bungelen, Hobbelen en Opveren. Ondanks Geduld mis ik een Duwend Juk, maar zie een DoorLoper tussen 1,16-1,20. Een TegenValler, omdat KomDan, VoortBorduren en Stap voor Stap niet hielpen De Grens te nemen.
  Terug naar Het Brede Beeld op TekenTafel (2)?
  Of is dat te weinig Guitig Interessant?
  Met vriendelijke Groet,
  Ric

Geef een reactie