EUR/USD: Land in Zicht

Al slingerend onderweg naar lagere koersen. Onveranderd is dit de huidige insteek van de DD voor EUR/USD. Langzaam maar zeker komt de onderkant van de brede bandbreedte 1.1110 tot 1.0925 in zicht.

In de achterliggende dagen is op deze plek ingezet op een daling van de bovenkant van de bandbreedte naar de onderkant van de brede zijwaartse range. Nog steeds staan de buitenste banden van de grote horizontale beweging in onderstaande grafiek ingetekend.

Gisteravond is EUR/USD tot op een snippertje afgedaald tot het niveau 1.0925. Inmiddels is de koers al weer iets opgelopen maar het patroon van lagere toppen en lagere bodems binnen de bandbreedte is onveranderd intact. Voor vandaag wordt de eerste weerstand weer iets lager gezet. Ditmaal op 1.0975. De DD blijft op het spoor van koersdruk zolang EUR/USD onder dit niveau noteert.

Gisteren is de RSI wederom tot onder OS gedoken. Ook een reden om vast te houden aan verdere druk. De Negatieve Reversal in de daggrafiek, welke al enkele dagen in de DD centraal staat, duidt immers op lagere koersen dan 1.0925. Zie daggrafiek.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 26 september 2019 180 MinutenGrafiek

In de dag-grafiek is al lange tijd sprake van een patroon van lagere toppen en lagere bodems. In dit licht bezien moet de laatste opleving dan ook gezien worden als een zoektocht naar de volgende lagere top. Het spel lijkt zich momenteel echter af te spelen in de indicator.

Al enkele maanden noteert de RSI in een Bear Market Range. Een ondersteuning voor de hierboven neergelegde gedachte dat verkoopdruk momenteel de overhand heeft. Maar er is meer. In onderstaande grafiek staat een grote Negatieve Reversal ingetekend.

Het ijkpunt van deze set-up komt uit op 1,0900(!!).

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 26 september 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

Wordt Vervolgd!

EUR/USD WeekGrafiek

3 reacties op “EUR/USD: Land in Zicht”

  1. Cor says:

    Goede morgen, we gaan de goede kant weer op

  2. Cor says:

    And down we go

  3. Cor says:

    And down we go again

Laat een reactie achter