EUR/USD: Lager

De consensus is dat we nog lager kunnen. Er is momenteel niemand die daar een stokje voor steekt.

Begrijpelijk want het is een overtuigende move geworden. Dat kunnen we stellen doordat er geen overhaaste beslissingen genomen worden. Het is een proces van lagere toppen en bodems die deze daling kenmerkt zelfs. De koersen zijn over een aantal dagen gemeten in een bear market range terecht gekomen. Deze fase wordt gekenmerkt door koersen die zich rondom de OS grens van de spanningsmeter ophouden. De correctietjes vinden plaats binnen de trend en de hervattingen houden zich aan de hellingshoek van de neerwaartse beweging. Allemaal zeer geordend, planmatig en evenwichtig uitgevoerd. Daarmee stellen we dat er nog steeds geen overdrijvingsfase is ontstaan waarbij er sprake zou zijn van blinde paniek. We kunnen nog wel een paar stappen lager zo.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

Technische Analyse EURUSD 180 Minuten Grafiek 14 februari 2020

De optimisten zullen langzamerhand het idee krijgen dat het wel klaar is zo, maar dat hebben ze eerder gehad. Op dit moment is er geen enkele reden om te veronderstellen dat het neerwaartse momentum aan een draai toe zou zijn.  Sterker, het koersdoel dat beoogd wordt in deze daling is nog lang niet bereikt. 1,0750 is dat voor de volledigheid. En dat is niet per se een bodem maar slechts een mikpunt. De reden om dat te stellen ligt in feit dat de correctie in Q4 van 2019 slechts 61,8% retracement van de daling tussen Q2 en Q3 van dat zelfde jaar heeft opgeleverd. Daarom in Q1 van 2020 de hervatting van de down trend met die focus.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD DagGrafiek 14 februari 2020

Eén reactie op “EUR/USD: Lager”

  1. wh.giesen says:

    Hoi Gokhan, hoe schat je in dat de koersen van zilver/goud de komende tijd gaan bewegen, ik weet dat jullie positief zijn voor de middellange termijn maar indien de dollar alsmaar sterker wordt is dit per saldo niet echt goed voor de edelmetalen toch?

    mvg

Geef een reactie