EUR/USD: Kriebelen

Koersen hebben de oude weerstand bereikt, maar ditmaal om het als steun te testen. Gaat dat lukken?

Nou, daar moeten we het even over hebben. Het wordt het meest duidelijk aan de hand van de uurgrafiek, een time frame lager als dat we normaliter gebruiken. Daar zagen we gisterenmiddag de koersen zuidwaarts draaien en langzamerhand naar de 1,1265 toe zakken. Die is inmiddels twee keer op rij op een haar na benaderd. Dat heeft echter geen schrikreactie opgeleverd. Sterker, de daling is afgeremd en een lichte vorm van accumulatie is begonnen.

Of dit langer stand gaat houden moeten we nog maar zien maar de eerste tekenen van enig vertrouwen is te zien aan de hand van de positieve divergentie die is ontstaan. Voor heel kort gefocusten valt hierdoor wat te zeggen voor het hanteren van hausse georiënteerde posities. Als je dan echt moet en het kriebelt dan nu, anders idealiter bij het opnieuw overstijgen van de 1,13. Dit uiteraard met in acht name van een veiligheidsstop vlak onder 1,1265. Mocht het na de afkoeling weer gaan dalen dan mag het voor het behoud van upside niet meer daaronder zakken. We zoomen uit voor de andere time frames.

EUR/USD UurGrafiek

technische analyse euro dollar 14 juni 2019 uur gr

Het time frame hoger van de 180 minuten grafieken tonen dit proces met meer achtergrond info. De zijwaartse range aan het einde van de downtrend die we proberen om te keren wordt aan een test onderworpen. Dit is resultante van de discussie of er nog een renteverlaging welles of nietes gaat plaatsvinden in de VS. Voorlopig gaat het goed maar het is pril. Boven 1,13 geldt dat de uitbraak heeft plaatsgevonden, de RSI OB is geworden ( bevestiging dus), deze opnieuw is afgekoeld en gewonnen terrein behoudenis gebleven.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse euro dollar 14 juni 2019 180 min gr

Op de daggrafiek is nu ook effect gesorteerd. Er is een hele rille opwaartse cross gegeven van de VG’s. Wederom als dit doorzet en weer boven de 1,13 uitkomt en over het weekend heen door stijgt is de correctie officieel en gaan we hoger op kijken. IN dat geval gaan we dus uit van een minder sterke USD dan waar we eerder rekening mee hielden. Maar, eerst doen dan veder kijken. Nogmaals het is pril als maar kan allemaal.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse euro dollar 14 juni 2019 dag gr

Hier zien we nog geen effect. Rustig aan is het credo op het langste time frame van de DailyDosis.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse euro dollar 14 juni 2019 week gr

3 reacties op “EUR/USD: Kriebelen”

 1. bruun says:

  Beste Gokhan,

  Dank voor uw DD.
  Ook weer toevallig dat de 1.1265 de waarde van de MA20 is van de weekgrafiek…..
  Bij een sluiting onder de 1.1265 kunnen we de down trend weer verder oppakken wat mij betreft.

  Gr.
  Bruun

 2. Gökhan Erem says:

  Tja en daar gaan we weer uitgebroken op verstoring doordat iemand iets moet zeggen en weer er onder onder normalere omstandigheden.

 3. bruun says:

  Wie heeft wat gezegd dan?
  Voorlopig eerst een steun op de MA 100 H4.
  En op de H3 is een cross van de VG weer gemaakt.

Geef een reactie