EUR/USD: Krapper

In de eerste DD van deze week is de huidige horizontale bandbreedte bepaald tussen 1.1110 en 1.0925. Binnen deze ruime marge van bijna twee figuren lijkt een krappere range te ontstaan. De horizontale lijnen staan ingetekend.

In de DD van donderdag is gewezen op het gegeven dat EUR/USD na het testen van de bovenkant van de steunzone 1.1015 tot 1.0990 op zoek moest gaan naar een lagere top. Idealiter een top onder de ingetekende lijn op 1.1075.

Een blik op onderstaande grafiek leert dat het valutapaar gisteren geen lagere top maar een top vrijwel exact 1.1075 heeft gezet. Met het bneoemen van voorgaande niveaus is gelijk de krappere range gedefinieerd waarnaar in de inleiding is verwezen. Voor vandaag definieert de DD opnieuw de eerste grenzen van EUR/USD op deze niveuas. De huidige impasse komt ook goed tot uitdrukking in het verloop van de RSI. Deze noteert grofweg halverwege haar bandbreedte. Belangrijker is echter het gegeven dat de inidcator al dagenlang niet in de buurt is geweest van een OB of OS notering. Daarnaast valt op dat de MA20 en MA50 lijn nagnoeg gelijk noteren. Ook een indicatie dat het beeld momenteel zijwaarts is.

Let wel, de huidige horizontale insteek van EUR/USD moet wel gezien worden binnen het grotere plaatje van daling zoals dat uit zowel de dag- als weekgrafiek naar voren komt. Anders verwoord, de DD zit nog steeds op het spoor van overheersende verkoopdruk voor EUR/USD.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

In de dag-grafiek is al lange tijd sprake van een patroon van lagere toppen en lagere bodems. In dit licht bezien moet de opleving van eind vorige week dan ook gezien worden als een zoektocht naar de volgende lagere top. Het spel lijkt zich momenteel echter af te spelen in de indicator.

Al enkele maanden noteert de RSI in een Bear Market Range. Een ondersteuning voor de hierboven neergelegde gedachte dat verkoopdruk momenteel de overhand heeft. Maar er is meer. In onderstaande grafiek staat een grote Negatieve Reversal ingetekend. Het ijkpunt van deze set-up komt uit op 1,0900(!!).

En dat vormt weer een handvat voor de gedachte dat de onderkant van het huidige speelveld rond 1.0925 ligt.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 20 september 0219 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

Wordt Vervolgd!

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 20 september 2019 WeekGrafiek

3 reacties op “EUR/USD: Krapper”

  1. Cor says:

    Gaarne gaan zoals ie gaat

  2. Geert-Jan Nikken says:

    Waarde Cor,
    We doen ons best….we doen ons best….prettig weekend.
    GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter