EUR/USD: Koekoek!

Daar is ie dan, POINK! Waren we bezig met een aanval op 1,10 opeens is de worsteling met 1,11 aan de orde.

Hoe kan dat nou weer? Nou als je de grenzen heel nauw stelt is het onvermijdelijk om niet met één van de twee bezig te zijn. En het is per definitie zo dat de grenzen dichter bij elkaar komen te liggen naar mate de tijd vordert wanneer je in een soort van een driehoeksgebied zit. Evengoed, in dit geval is de dalende lijn geslecht waardoor er een opwaartse cross van de VG’s heeft  plaats gehad. De RSI is als gevolg van deze stijging ook direct OB geworden. Dat zegt zoveel als dat koersen bij 1,11 als duur worden beleefd voor de korte termijn handel. Net als dat het geval was een week of wat geleden bij de rode ellips bij 1,11. Nu geldt dat dat ook direct ook de uitdaging is. Die 1,11 spreken we van. Het dalende karakter is omgebogen dat wel. Maar de vraag is nu of het een zijwaarts verloop gaat opleveren waarbij de grenzen 1,10 en 1,11 zijn of dat we ook direct ook door de 1,11 uitstijgen en een aanval gaan plegen op niveaus die van belang zijn vanuit hogere time frames. Gezien het OB karakter van het moment gaan we voor vandaag in ieder geval uit van het eerste. Voor de volledigheid dat houdt in dat we er van uitgaan dat dit het wel even was voorlopig.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse Euro Dollar 3 december 2019 180 min grafiek

Dat het allemaal nog geen zoden aan de spreekwoordelijke dijk zet blijkt hieruit. Op dit timeframe is de dalende trend gewoon in tact en zal hij dat ook blijven zolang de koeren onder de rode en de lichtgroene dalende trendlijnen noteren.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse Euro Dollar 3 december 2019 dag grafiek

Ook de weekgrafiek ziet dit niet als verstorend. Sterker het valt überhaubt niet op wat er van gisteren op vandaag is gebeurd. Daar is het spel te groot voor op de lange termijn grafieken. Bewegingen 3 a 4 cijfers achter de komma worden hier voor lief genomen en spelen geen rol.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse Euro Dollar 3 december 2019 week grafiek

Geef een reactie