EUR/USD: Knik

Met het omkeren van de USD rente curve op sommige plaatsen, zou er recessie op komst zijn. EUR/USD staat waar hij staat.

Er is een theorie die zegt dat zodra de spread tussen de 2 jaars en 10 jaars rente een inverse verhouding heeft dat er dan in het verleden in alle gevallen recessie is geweest. De spread tussen de 2 en 5 jaar als ook de spread tussen de 3 en 5 jaar rente is al zover en menigeen voorziet dat de inverse verhouding op het iets kortere stuk een voorbode is voor een omgekeerde verhouding dan in een normale curve voor de bewuste recessiemeter. Dan zijn er mensen die zeggen dat het ditmaal niet zover zal komen omdat A. de markt verstoord is door de QE’s en andere kunstgrepen uit het afgelopen decennium waardoor deze verstoring van de normale verhoudingen een gevolg is van de inzette normalisering van VS wege. B. zij zeggen dat de groei die de internet tak van sport in de wereldeconomie nog vele malen meer groei zal bewerkstelligen dan we in het verleden hebben gezien. Hoe dan ook No real deal, Brexit of Frexit, knik of knak… de koersen staan waar ze staan en dat doen ze al een paar dagen  zo ongeveer.

Gisteren werd even boven de 1,14 gekeken maar de stijging kwam niet verder dan de 1,1425. De weerstand zoals we die al een paar dagen erkennen werd nader geïnspecteerd en gerespecteerd door de markt en koersen keerden onverrichter zake weer zuidwaarts. Bij het zakken werd gepauzeerd bij de 1,13 en daar staan we dan ook nog steeds. Na deze schermutselingen die dus niets hebben betekend maken we de stand op. De dalende lijn die de bovenzijde van het haalbare momenteel dicteert zakt rustig maar gestaag. De dalingen stokken bij het benaderen van de 1,13 Dat laat onverlet dat het grotere plaatje nog immer wijst op een diepere kniebuiging dan we tot nu toe gezien hebben. 1,12 is daarbij eerste koersdoel waarna de pijlen op de 1,10 gericht worden. Het is dus wachten op neerwaarts momentum om dit te verwezenlijken.

EUR/USD 180 mi grafiek

Dat neerwaarts focussen vindt onderbouwing en ondersteuning op het hogere timeframe van de daggrafieken. Daar zijn alle signalen nog steeds duidelijk neerwaarts gericht. Welke insteek je ook hanteert, het voorlopige behoud van de 1,13 zet geen zoden aan de dijk en levert behalve bij de contrarians geen enkel opwaarts gericht signaal op. Kan er lang over vertellen en kort, vandaag kies ik voor de laatste variant.

EUR/USD Dagrgafiek

Hier op de weekgrafieken is het niet veel anders. De focus is al een tijdje op 1,10 gezet en de ontwikkelingen van week tot week onderbouwen dat volledig. Hier is het een kwestie van tijd voordat de lagere koersen opgezocht gaan worden.

EUR/USD Weekgrafiek

3 reacties op “EUR/USD: Knik”

 1. wh.giesen says:

  Hoi Gokhan, laatst sprak je over een mandelijkse column die je zou schrijven in de trant van de blik van Nik, wanneer mogen wij die verwachten?

  mvg

 2. bruun says:

  Goedemiddag,

  Daar gaan we weer. de 1e OB op M15.
  Wel bijzonder dat we sneller in de OB zitten dan in de OS zone de laatste weken.
  De H1 zal rondom de 1.1395 OB zijn de RSI 75 zit op 1.1420.

  Gr.
  Bruun

 3. Gökhan Erem says:

  midden in de maand is het idee vanaf december

Geef een reactie