EUR/USD: Knijpen

Koersen zitten in de tang en bewegen zijwaarts binnen grenzen die steeds dichter bij elkaar komen te liggen.

Daar is mee gezegd dat er geen trend is en dat er geen richtingscoëfficiënt met betekenis aan deze beweging valt te verbinden. Zelfs niet na de behoorlijk beweging van de afgelopen dagen. Alles is natuurlijk betrekkelijk en afhankelijk van het time frame waarop je dingen beziet.

Het punt lijkt me wel gemaakt met de onderstaande grafiek. Na een paar dagen aan het begin van mei aan de onderzijde van de range te hebben gesnuffeld is inmiddels het midden overstegen en proberen we het nu aan de bovenzijde. Eerst moet de dalende lijn overstegen worden wil de horizontale grens van 1,10 in beeld komen. In meer detail valt daar het volgende over te zeggen. (zie 2e grafiek)

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 180 minuten grafiek 19 mei 2020

Zolang koersen onder 1,0960 blijven is daar geen kans toe. De mogelijkheid om er boven uit te komen is best goed te noemen gezien het feit dat er 2x OB is genoteerd ten tijde van het overstijgen van vorige toppen. Dat is nodig voor een succesvolle breuk van de diagonaal. Het betekent dat er snel doorgepakt moet worden zonder dat er hier te veel gedraald wordt. De spanningsmeter  mag namelijk niet te veel afkoelen. Op die manier is het reiken naar 1,10 kansrijk.

EUR/USD 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 30 minuten grafiek 19 mei 2020

Geef een reactie