EUR/USD: Kiezen/Delen…Snel!

Het spant er om. Een beetje hoger en het juk van de weerstand is weg, maar een tikje lager en alle hoop vervliegt…

Dun ijs dus. De koersen zijn namelijk gestabiliseerd boven de gebroken dalende weerstandslijn en de OB stand is weggewerkt. Dat allemaal zonder terreinverlies. Echter, dit is nog niet genoeg om de fibo reactie grid te ontzenuwen. Om helemaal los te komen van de neerwaartse focus moet het intradag time frame boven 1,11 uitkomen en ook blijven. Inmiddels doen de VG’s ook mee aan deze poging der optimisten maar ook hier geldt eerst zien dan geloven. Boven 1,11 is er namelijk voldoende ruimte naar de volgende weerstand. Die ligt op 1.1175 en is veel, veeel, veeeeeel belangrijker. Maar zoals gezegd, niet anticiperen. Dit kan net zo makkelijk falen en tot een zijwaartse variant leiden. Die heeft dan als focus 1,10  nog steeds. Strategie daarvoor zo inhouden short met een stop op 1,1110. Maar goed dat moet jezelf weten. We gaan een timeframe hoger, zie grafiek 2.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse Euro Dollar 4 december 2019 180 min grafiek

De oranje bollen geven aan dat correcties op zulke wijze verlopen binnen de grotere dalende trend. Daar weer binnen zie je groene bollen die geven de vergelijking met het huidige moment in kleiner detail weer. Kort gezegd, koersen boven 1,11 leveren een aanval op de rode trend op. Daarmee zou de situatie overigens wel gaan afwijken van het koersverloop van afgelopen zomer. Vooralsnog, trend = trend, = friend, dat idee.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse Euro Dollar 4 december 2019 dag grafiek

Geen nieuws op dit vlak. De impasse van het moment die zich tussen 1,10 en 1,11 afspeelt is hier onmerkbaar en dus niet significant. De trend is down en de focus is koersen tussen 1,08 en 1,05.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse Euro Dollar 4 december 2019 week grafiek

Geef een reactie