EUR/USD: Indoor

Er wordt binnengespeeld vandaag vanwege… Rustdag? Slecht weer? Donkere wolken? We spreken van een Inside Day of twee.

De dreiging van lagere koersen zoals die gisteren is beschreven blijft als een pak donkere wolken boven de koersen hangen. De verschillende fibo extensies die neerwaarts wijzen alsook de kleine NR die we eind vorige week hebben aangemeten wijzen op de intentie om lager te gaan. Tussentijds zijn koersen al aangekomen bij de clustering van koersdoelen die op verschillende manieren werden gedefinieerd. Nu resten nog een kleine NR en een eerste projectie van het paarse fibo ding die beide uitkomen bij de 1,13. De vraag is nu wat er daar gaat gebeuren. Voorlopig is daar een bodem uit augustus die de grens trekt voor verkopers maar de 2e koersdoelen van de paarse en zwarte fibo extensies wijzen naar koersen in de buurt van de 1,1250. Die dreiging is het grote vraagstuk in de eerste helft van de week. Gaat is werkelijkheid worden of niet? Zolang de koersen onder de 1,1430 blijven noteren blijft die dreiging aanwezig. Nu is daar na gisteren niet veel in veranderd en dat ziet er als volgt uit op de daggrafiek.

EUR/USD 180 min graf

Deze week heeft zover twee inside bars opgeleverd hetgeen zoveel zegt als dat de hoogste en laagste koersen van de dag ervoor gerespecteerd worden. Het binnen deze grenzen blijven resulteert in enige gewenning maar duidt ook op gelatenheid onder beleggers dat we sinds vrijdag zo kunnen definiëren. De huidige koersen worden niet ervaren als te zijn extreem gezien de stand van de RSI. Die duidt op een rustige fase waarin acceptatie de hoofdrol speelt. Er zijn geen spelers die de boel met alle macht naar hun hand willen zetten. Sterker, zijn er wel spelers dit speelveld?

EUR/USD Daggrafiek

De druk die gisteren werd benoemd is er weldegelijk. De dreiging van het dag time frame en de focus van de intradag spelers vindt hier ondersteuning van de langer gefocusten.  De cross van de VG’s zegt neerwaartse koersen te verwachten hetgeen ook zo is bezien vanuit de trend. Onder de 1,13 is er geen sprake meer van enige vorm van stabilisatie en komen de koersen weer buiten te spelen. Buiten de grenzen van zo’n twee jaar waardoor er momentum toename verwacht mag worden bij een doorkruisen van 1,13 in neerwaartse zin op slot basis, aan het einde van de week.

EUR/USD Weekgrafiek

5 reacties op “EUR/USD: Indoor”

 1. borstbakkum says:

  Dank G.E. voor de heldere uiteenzetting. Ook voor de vele vele voorgaande analyse’s. Stuk voor stuk perfecte uitleg. Gr ome Cor.

 2. Gökhan Erem says:

  Dank ome Cor! groeten aan mn tante 🙂

 3. wh.giesen says:

  Hoi Gokhan, zou je ook eens een zijdelingse technische blik kunnen werpen op zilver platina of olie?
  Meestal is er toch enigszins een correlatie tussen de usd en deze grondstoffen?

  mvg

 4. Gökhan Erem says:

  Dat is nogal een achterhaald gegeven, met alle respect, 🙂 beetje zoals de olieprijs en RDSA of AFKLM a la contra daarop. Er zal heus wel iets te ontdekken zijn op bepaalde momenten maar het is bijzonder moeilijk significant te noemen. ( Ik heb gekeken voor ik dit schreef overigens 🙂 )

 5. bruun says:

  Beste Gokhan,

  Bedankt voor uw DD.
  Op dit moment blijven we netjes in de dalende trend op de H4 met toppen vanaf 15-10.

  Gr.
  Bruun

Geef een reactie