EUR/USD: Hogere Bodem (deel 2)

“Idealiter vormt de doorbroken weerstand 1,2175 nu eerste steun.” Aldus de insteek van de achterliggende DD’s. Is gisteren inderdaad op de afgegeven lijn wederom een hogere bodem gezet?

Het plaatje in de afgedrukte grafiek oogt nog steeds positief. Een aantal redenen geven aanleiding om vast te houden aan de neergelegde insteek.

Allereerst de oude weerstand 1,2175 welke vooralsnog inderdaad als steun/springplank fungeert. De Wolk is onveranderd groen van kleur en de lijnen van deze indicator zijn stijgende. Tot slot de RSI.

In de terugtest op de doorbroken weerstand is in de RSI een PR gevormd. De groene pijlen staan ingetekend. Een berekening van de set-up komt uit op 1,2280. Een steuntje in de rug voor de eerder reeds berekende 1,2265.

Maar wat als? Het valutapaar is gisteren immers wel in de Wolk gezakt. Glijdt EUR/USD alsnog onder 1,2175 dan vormt de onderkant van de Wolk het volgende vangnet. Zie dat de lange lijn van de indicator nu nog onder 1,2175 noteert maar met het verstrijken van de tijd dichter naar dit niveau zal kruipen.

Anders verwoord, zolang geldt EUR/USD >= Wolk blijft de DD bij haar insteek. Langere termijn gedachte gaat nog steeds uit naar uiteindelijk 1,2550.

Succes!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Geef een antwoord