EUR/USD: Herstel

In de laatste sessies van maart heeft EUR/USD wat onder druk gestaan. Een aantal indicaties in onderstaande afgedrukte grafiek duiden er echter op dat de neerwaartse druk wat van de ketel is. Kansen voor Herstel. De DD loopt de indicaties even langs.

Allereerst een koerspatroon. De ingetekende drie groene pijlen in de koersgrafiek van EUR/USD duiden een omgekeerd Hoofd/Schouder patroon. De theorie stelt dat als dit patroon verschijnt na een periode van daling dat dit patroon duidt op een draai. Zie dat de ingetekende diagonale lijn (=lees, de neklijn) inmiddels succesvol is doorbroken. Naast deze relatief vlakke diagonaal staat nog een wat steilere diagonaal getrokken.

Het betreft de dalende lijn sinds het einde van februari. Zie dat ook deze lijn is overwonnen en dat EUR/USD met het doorbreken van deze lijn ook gelijk een einde heeft gemaakt aan het acherliggende patroon van lagere toppen en lagere bodems. Tot slot de Wolk.

Interessant is het gegeven dat bij het overwinnen van de neklijn van het koerspatroon de Wolk van kleur is verschoten. Daarnaast natuurlijk de opmerking dat de lijnen van deze indicator momenteel onder de koersstand van het valutapaar noteren.

Bovenstaande gegevens geven aanleiding om rekening te houden met een opleving van de koers EUR/USD. Op basis van het aangehaalde koerspatroon kan een ijkpunt berekend worden rond 1.1860. Daarboven staat de oude horizontale lijn op 1.1890 onveranderd ingetekend. Aan de onderkant dient de (doorbroken) neklijn nu als steunpilaar te fungeren.

Wel nog even een kritische laatste noot. Het betreft de RSI. Zie dat deze nog niet OB is geworden. Ervaring leert dat dit een zeer belangrijk waarschwuingssignaal is! Om in de komende dagen te kunnen spreken van meer dan slechts Herstel is een vereiste dat deze indicator op korte termijn wel een duidelijke OB gaat zetten. Iets om dus even in de gaten te houden.

Succes!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Geef een reactie