EUR/USD: HerHaling?

Precies een week geleden luidde de eerste titel van de DD: “Deze Week Wel?” De titel had betrekking op het vraagstuk of de zone 1.1200 – 1.1180 zou breken. Het antwoord is inmiddels bekend. Deze week een Herhaling? Alleen dan natuurlijk nu wel de vraag of deze week 1.1100 gaat breken.

Bij de start van de nieuwe handelsweek zijn de parameters waarop het vorige week neergelegde scenario van 1.1080 (=NR) en uiteindelijk 1.1000 (=H&S-patroon) is gebaseerd onveranderd van kracht. Met deze gegevens in het achterhoofd lijkt de vraag over een herhaling van lagere koersen voor deze week positief beantwoord te kunnen worden.

Dat neemt niet weg dat er ook elementen zijn te duiden waaruit het risico van wederom een herstel binnen het ingetekende dalende trendkanaal mogelijk zijn. Allereerst uiteraard de steunlijn van het kanaal. Opnieuw is het deze lijn welke afgelopen vrijdag de verkoopdruk (voorlopig) wist op te vangen. Daarnaast is vrijdag een bodem in de RSI gezet die boven de OS lijn noteert. Deze twee gegevens zijn zeker aandachtspunten maar niet genoeg voor de DD om al af te stappen van de gedachte dat een verdere daling in het verschiet ligt.

In onderstaande grafiek staat een lijn getrokken over de toppen van 19 juli en 25 juli (=Draghi). Zolang de koers van EUR/USD onder deze lijn noteert blijft de DD op het spoor zitten van de ijkpunten op 1.1180 en 1.1000 respectievelijk.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

In de dag-grafiek ligt de nadruk al een aantal DD’s op het ingetekende koerspatroon. Het betreft een hoofd-schouder formatie. Het richtpunt van de set-up is bepaald op 1.1000. Nu vorige week de neklijn netjes als weerstand is getest moet in de komende dagen een vervolg van de daling volgen. Oftewel de G.

Wel blijft de DD onveranderd alert op de RSI in de daggrafiek. Twee zaken zijn van belang. Steunlijn en (nog) niet OS. Zie ingetekende pijl. Het gevaar voor positieve divergentie ligt op de loer!

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 29 juli 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 29 juli 2019 WeekGrafiek

Laat een reactie achter