EUR/USD: Hapering (= deel 2)

In de DD van woensdag is gemeld dat het opwaarts momentum in EUR/USD stilgevallen was en dat de oude 1,1895 zich weer had gemeld als eerste horizontale weerstand. Een blik op onderstaande grafiek leert dat deze waarschuwing geen seconde later had moeten komen.

Gistermiddag is EUR/USD in een rechte streep van de besproken 1,1895 naar de besproken horizontale steun 1,1835 gedoken. Zie chat AEX. In deze stap zitten twee belangrijke elementen.

Allereerst geldt dat EUR/USD niet langer boven haar Wolk noteert. Daarnaast is ook de RSI door haar mediaan gezakt. De Wolk kleurt nog groen, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de indicator verspringt.

Alle reden om de blik strak op steun 1,1835 te houden. De mogelijkheid van een verdere Hapering/verzwakking naar 1,1805 is na gisteren reëel.

In lijn met de insteek van de achterliggende DD’s geldt nu dat de onderkant Wolk als eerste dynamisch duwend juk kan gaan fungeren. Anders verwoord, de korte lijn van deze indicator kan nu opwaartse ambities smoren.

Al met al begint het beeld voor EUR/USD weer wat te kantelen. Met het aantikken van 1,1895 (en iets hoger) in de achterliggende sessies is het ijkpunt van de ingetekende falling wedge gehaald. Vanaf morgen zullen de lijnen van dit patroon dan ook zijn verwijderd.

Succes!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Geef een antwoord