EUR/USD: Hangen & Glijden

Ook dalingen gaan niet in één streep. Soms heb je thermiek die je even doet zweven. Echter, zwaartekracht blijft trekken.

Het verloop van de daling is net als bij stijgingen het best te beschrijven als een soort van een zig zaggende koersontwikkeling. De correctieve bewegingen zijn korter van duur en de impulsen die de richting van de trend bepalen hebben een groter bereik. Dit zie je op verschillende time frames. Wanneer de impulsen op de verschillende timeframes samenvallen kan het hard gaan. Zo zagen we de afgelopen dagen een versnelling die koersen ver onder de 1,10 heeft gebracht. Nu geldt dat de kortste timeframes ventjes willen corrigeren. Zie dat maar als de thermiek tijdens de daling. Zo kunnen de indicatoren afkoelen en treed er gewenning op aan de nieuwe niveaus. De eerder als laag ervaren niveaus worden daarmee meer normaal in de ogen van de marktpartijen. De meer op lijnen gefocusten zien daarbij een test van de onderzijde van de trend ontstaan maar dan vanaf de onderkant bezien. Dat kan weer gevat worden in een pull-back achtige beweging ten einde oude steun tot nieuwe weerstand om te vormen. Wanneer we daar klaar mee zijn kunnen we de daling voorzetten. En zoals we de afgelopen dagen hebben beleefd dat kan best hard gaan.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

Technische Analyse EURUSD 180 Minuten Grafiek 12 februari 2020

De hogere timeframes zijn namelijk nog maar net begonnen. Er is veel meer ruimte in neerwaartse zin dan we tot nu toe gezien hebben en de condities voor bodemvorming zijn uiterst mager op huidige niveaus. Zoals eerder gezegd, we zijn op weg naar nieuwe lows op verschillende frames. Op dit time frame betekent dat koersen onder 1,0880 en op het langste time frame houdt in dat we een aanval op de pariteit aan het voorbereiden zijn. Dat duurt echter nog wel even, maar de stappen in die richting worden één voor één genomen.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD DagGrafiek 12 februari 2020

Geef een reactie