EUR/USD: Handvat

Het is gegeven, een handvat om naar boven te kijken. De terugval heeft een hogere bodem opgeleverd.

Wordt dit dan de eerste hogere bodem? Na het uitprijzen van een renteverlaging in het midden van deze week zijn koersen weer bezig gegaan met een deel weer in te prijzen. Zo lijkt het althans want aan de EUR rente zal niet veel te speculeren zijn. Hoe dan ook, de koersen lijken een bodem willen vormen bij de helft van de range zoals we die in de maand mei hebben gedefinieerd. De terugval van gisteren op vandaag is een 61,8% retracement van de stijging geweest die de uitbraak boven de dalende trend betekende. Indien en wanneer we een projectiedoel uitrekenen dan komen we uit op een eerste koersdoel dat zich bevindt op de vorige top bij 1,1350. Daarboven komt het tweede koersdoel uit op koersen dicht bij de weerstand die daarna volgt, namelijk de 1,1450.

Echter,….. en maar….. het verhaal is niet éénduidig. De VG’s die goed werk leveren op dit timeframe zijn nog steeds neerwaarts gecrossed. Dan een fibo projectie die niet in lijn is met de trend (in dit geval neerwaarts) is niet zo sterk en betrouwbaar. Dus met deze tegenzet kan een eerste opwaartse beweging gestart zijn. Maar er moeten nog wel wat hordes genomen worden wil dat leiden tot een koersstijging naar 1,1450. De belofte van geen renteverlagingen voor de rest van 2019 misschien?

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

technische analyse euro dollar 17 juni 2019 180 min gr

De poging om te draaien heeft inmiddels effect gesorteerd op de daggrafiek. Ook heel pril, maar evengoed wilde ik je deze ontwikkeling niet onthouden. De VG’s zijn opwaarts gecrossed als is het drie cijfers achter de komma.Een hogere top is een feit en de vraag is of dit tot een eerste hogere bodem gaat leiden. Als dat zo is zijn we er vroeg bij, dat sowieso.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse euro dollar 17 juni 2019 dag gr

Hier nog steeds geen sjoege. De gedachte is laat eventuele kracht maar een week of zoiets aanhouden dan spreken we pas van mogelijke beweging.

EUR/USD Weekgrafiek

technische analyse euro dollar 17 juni 2019 week gr

Geef een reactie