EUR/USD: HalfWeg

Koersen zijn halverwege de helft van de range gekomen, zo zijn we lekker onderweg naar 1,13.

Nadat de 1,14 het begaf is het tempo van dalen niet afgenomen. Sterker, met de 1,13 in het vizier krijgen we er zin in lijkt wel. Misschien gaan we er ditmaal wel doorheen, nee toch het zal toch niet?

EUR/USD 180 min graf

Nou je weet maar nooit, maar gezien het tempo dat we nu aanhangen plus het feit dat we er meerdere malen op zijn afgeketst en de zware OS stand van het moment moet je rekening houden met een afname van de dalingssnelheid bij benadering van de 1,13. Het lijkt er ook op dat de range inmiddels in één ruk van boven naar beneden en vice versa wordt afgelegd dus iets daartussen kunnen we ook moeilijk rekening mee houden. De creatie van een hogere bodem met een betekenis meer dan wat het is is ook niet meer mogelijk want met de huidige koersen is geen sprake meer van de mogelijkheid op een signaal dat aangeeft dat deze daling correctief is. Wat wel zorgwekkend is, maar pas tegen de tijd dat we bi de 1,13 aankomen is dat deze daling nog maar klein is in vergelijking met de vorige keer dat een daling naar 1,13 werd gegeven. Daarmee is de meest recente top lager dan de vorige en moet je rekening houden met een net zo grote beweging neerwaarts als na de vorige top volgde waardoor je nu op een koers onder de 1,13 zou uitkomen. Dat is detailwerk voor nu. We wachten af wat er gaat gebeuren bij de 1,13. Boven 1,14 is de poging om de koersen lager te zetten voorbij en is de grafiek van EUR/USD een hogere bodem rijker.

De daggrafiek toont de dreiging van een lagere bodem dan de vorige en dus een breuk van de 1,13 duidelijker dan hierboven het geval was. Indien dat gebeurt zal de cross van de VG’s negatief worden waarmee het enige positieve dat dit time frame bracht (naast de zijwaartse fase zelf) ook voorbij zal zijn.Het is dus van belang wat er bij de 1,13 gaat gebeuren. In tegenstelling tot de intradaggrafieken wordt een verdere daling dan de 1,13 hier geen strobreed in de weggelegd.

EUR/USD Daggrafiek

De weekgrafiek vindt het allemaal goed zo en rekent er nog steeds op dat de 1,13 er aan gaat en dat er flink dieper gedoken gaat worden. De focus is op dit timeframe al tijden neerwaarts met als koersdoelen de 1,10 en de 1,05.

EUR/USD Weekgrafiek

Eén reactie op “EUR/USD: HalfWeg”

  1. Gijs says:

    Beste Gökhan, de $1.1330 lijkt stevig te worden verdedigd vandaag. Enigszins oversold, maar voor een trendomslag is veelal een spike-low nodig… en die hebben we nog niet gezien. Mogelijk nog 1 stevige prik down voor EurUsd ($1.1295 ??), met een intraday herstelletje, dan mogen we weer wat stijging veronderstellen, lijkt me.

Geef een reactie