EUR/USD: Half Verhaal

Het valutapaar EUR/USD noteert nog steeds in de gisteren afgegeven eerste weerstandzone 1.1250 – 1.1265. Maar deze costatering is uiteraard slechts de helft van het huidige verhaal.

Een blik op de laagste koers van donderdag leert dat deze wederom vrij nauwkeurig op de bovenkant van de eerste steunzone 1.1200 – 1.1180 ligt. De opleving welke na het aantikken van de steun volgde reikte verder dan de aangehaalde eerste weerstand. Zie hier de opmerking in de inleiding over slechts de helft van het huidige verhaal.

Na gisteren staat daarom een horizontale lijn getrokken op 1.1285. Deze is gebaseerd op vorige toppen en fungeert nu als weerstand. In de opleving is echter wel een Negatieve Reversal gevormd. Ook deze staat ingetekend. Het richtpunt van deze set-up komt redelijk op de laagste koers van zowel donderdag als woensdag uit.

Anders verwoord, de kans dat EUR/USD opnieuw een beweging richting 1.1200 – 1.1180 inzet is na gisteren zeer reëel. De DD blijft daarom op het spoor dat een verdere aansterking van de dollar aanstaande is.

EUR/USD: 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 19 juli 2019 180 MiinutenGrafiek

De MA lijnen staan in de daggrafiek nog positief. Dat neemt echter niet weg dat EUR/USD met de ontwikkeling van deze week bezig lijkt met een lagere top. Deze volgt dan op de hogere top van eind juni.  Worden de laatste drie toppen voorzien van een halve cirkel, zoals in onderstaande grafiek is gedaan, dan wordt de opmerking over het belang van 1.1180 duidelijk. In combinatie met de aangeduide achtereenvolgende toppen kan de lijn op 1.1180 omgedoopt worden in neklijn. Zo ontstaan de contouren van een hoofd schouder patroon.

Nu geldt een patroon pas als de triggerlijn, in dit geval 1.1180, wordt doorbroken. Zo ver is het nog niet! In de komende dagen zal de DD dus de verdere stappen richting en rondom 1.1180 centraal stellen.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 19 juli 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 19 juli 2019 WeekGrafiek

2 reacties op “EUR/USD: Half Verhaal”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  En al bijna weer gewoon op 1.1200…even doorduwen graag…
  GRS Geert-Jan

 2. bruun says:

  Waarde Geert-Jan,

  idd. maar verwacht niet dat het deze week gaat lukken.
  Nogmaals bedankt voor uw DD’s en een prettig weekend toegewenst.

  Gr.
  Bruun

Geef een reactie