EUR/USD: Gerechtigheid?

Koersen zitten de zone van “waarheid”tussen 1,10 en 1,0750. Deze is echter uiterst betrekkelijk en tijdelijk uiteraard.

Hoe lang het gaat duren voor we er uit zijn is nog maar de vraag. Misschien wel nooit nu de liquiditeiten dusdanig groot zijn dat er veel meer nodig is om de ene of andere zijde van de vergelijking te doen bewegen. Wie zal het zeggen? Ik niet vandaag, want ik concludeer dat de zijwaartse beweging die we de afgelopen weken volgen in tact is. Wel wordt er daarbinnen bewogen en wel als volgt. Namelijk na de uitspraak van de Duitse rechter die oordeelde dat het beleid van de ECB wel, niet of deels in strijd was met wat er mogelijk zou moeten zijn. Dat moment viel samen met het feit dat de koersen door de middelste lijn van de onderstaande grafiek zakten. Dat maakt dat de kracht van de afgelopen dagen is omgezet in zwakte voor de komende paar. We zijn daardoor nu op weg naar de onderzijde van de range tussen 1,10 en 1,0750. Pas daar weer onder kunnen we spreken van een grote verandering in de verhoudingen van de afgelopen tijd.

Los van het nieuwsfeit van vandaag op dit vlak, is de groene stijgende lijn de leidraad van de optimisten alsook de van de pessimisten. De groene en rode pijlen geven aan dat het benaderen van deze mediaan de partijen heeft doel besluiten in actie te komen. De laatste keer was dat vanaf de onderzijde en is er verkocht bij benadering van de voormalige steunlijn. Deze is daardoor dus tot weerstand verworden.

De horizontale alsook de stijgende groene diagonale krachten geschetst hebbende, rest de uitleg over de betekenis van de dalende rode diagonaal. Indien en als de koersen de 1,0750 passeren  wordt verwacht dat deze steun zal bieden aan de EUR adepten. Aangezien deze behoorlijk steil verloopt is dat dus een heel eind onder de meest recente laagste koersen. M.a.w. onder 1,0750 kan het hard gaan echter eerst zien, dan geloven en acteren.  We focussen voorlopig op het reiken naar de onderzijde.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

Technische Analyse EURUSD 180 minuten grafiek 5 mei 2020

Zie hier in meer detail hoe de breuk van vanochtend verliep. De reactie van de markt op de rechter is frappant. Is er dan toch gerechtigheid? Nee toch? Het zal toch niet? 🙂

EUR/USD 30 Minuten Grafiek

Technische Analyse EURUSD 30 minuten grafiek 5 mei 2020

3 reacties op “EUR/USD: Gerechtigheid?”

 1. August says:

  Dank!

 2. Muy Grande says:

  Voor de fundamentele ondersteuning van dit verhaal, luister eens naar de Dollar Milkshake Theory:
  https://www.youtube.com/watch?v=JptfIK4mR6w

  Of volg Raoul Pal op Twitter of Real Vision.

 3. Muy Grande says:

  Lange termijn plaatje, van een paar weken geleden:

Geef een reactie