EUR/USD: Geduld

Het verhaal voor EUR/USD is nog steeds het verhaal van de beperkte bewegingsruimte tussen de dalende lijn over de toppen van 25 en 28 juni en de horizontale lijn die getrokken staat op 1.1160. Nog steeds is er weinig nieuw nieuws.

Het geduld wordt op de proef gesteld!  Nog steeds zit EUR/USD gevangen tussen de twee besproken lijnen. Vanaf vandaag is de lijn over de toppen van 25 en 28 juni vervangen door een lijn over de toppen van augustus. Deze twee lijnen lopen namelijk parrallel en met deze stap houden we de grafiek schoon en overzichtelijk. De bewegingsruimte voor het valutapaar wordt door het verloop van de tijd beperkter daar de bovenste lijn uiteraard dalend is. Totdat EUR/USD een keuze heeft gemaakt, is het rustig afwachten.

Zoals in de DD’s van vorige week besproken luidt de verwachting, met name vanuit de hogere grafieken, dat uiteindelijk een daling onder de horizontale steun het meest waarschijnlijke scenario zal zijn. De aanval op de steun van vandaag past dus netjes binnen het neergelegde plaatje.

Desalniettemin geldt: “Wacht op een breuk van 1.1160 alvorens te spreken van het beëindigen van de huidige reactieve stijging en de start van een nieuwe downleg.”

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 12 augustus 2019 180 MinutenGrafiek

In de dag-grafiek is sinds de top van eind juni nog steeds sprake van lagere toppen en lagere bodems. Met deze gedachte in het achterhoofd mag de huidige reactieve beweging dus ook gewoon gezien worden als een zoektocht naar een volgende lagere top. Zie dat de MA50 lijn het herstel heeft tegengehouden. Wel noteert de koers boven MA20. Deze kan als steun worden aangeduid. De huidige stand van deze lijn ligt net iets boven de hiervoor aangehaalde 1.1160.

Ook vanuit de daggrafiek dus reden om even een daling onder 1.1160 af te wachten alvorens te roepen dat de reactieve beweging van de laatste dagen is afgerond. Standen onder 1.1160 impliceren immers een breuk van MA20.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 12 augustus 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 12 augustus 2019 WeekGrafiek

Laat een reactie achter