EUR/USD: FFFutloos

De Fed kwam en zoals 2x eerder dit jaar zakten de koersen direct daarna in. De downtrend duurt voort.

De drie momenten van dit jaar zover zijn aangegeven met de paarse ballonnetjes. Telkens als de Fed zijn aantocht maakte zijn de koersen in aanloop er naar toe omhoog gekropen. Telkenmale is de reactie van de markt daarna geweest om weer zuidwaarts te gaan. Samenvattend kunnen we stellen dat de duifachtige (dovish) houding van de Fed zelfs te weinig is om een aansterkende USD tegen te gaan. De markt wil blijkbaar een renteverlaging zien om de richting van de trend te veranderen. Kun je na gaan als het pad van de verhogingen voortgezet was, Nouriel Roubini legt het een en ander verder uit.

Wij kijken naar de grafiek en concluderen dat het herstel naar de Fed meeting toe een opwaartse cross van de VG’s heeft opgeleverd waardoor de dalende trend in een correctietje terecht is gekomen. Geen man overboord, de correcte is begonnen met koersen die boven de 1.1185- 1,12 uitkwamen. Wanneer we de trend vervolgen en er weer onder gaan zal deze voorbij zijn. Dan zijn we weer op weg naar het tweede fibo projectie doel dat zich halverwege de 1,11 en 1,10 ophoudt. Verwacht ook daar geen structurele bodem want de hogere time frames tonen meer ruimte neerwaarts.

EUR/USD 180 min graf

1,1050 is nog maar de mid point danger line van deze trend. Zeg maar de bovenste helft van het trend kanaal. Bij een hervatting en een versnelling van de daling kun je zoals deze grafiek toont veel dieper gaan. Zie ook de ruimte op de weekgrafiek. De Grand Canyon is er een kloofje bij.

EUR/USD daggrafiek

Goedemiddag zeg. 1,10 en 1,05 zijn de eerste targets, pariteit wordt realiteit. Meer daarover wanneer het aan de orde is.

EUR/USD weekgrafiek

2 reacties op “EUR/USD: FFFutloos”

 1. floriaantje says:

  Waarde Gokham,
  In de eerste plaats proficiat met 020. Echter Barca…that will be a different story…:)
  Overigens “dovish” is bepaald niet duifachtig maar eerder : “if the Federal Reserve bank refers to
  inflation in a dovish tone, it is unlikely that they would take agressive actions”, hetgeen m.i.
  gelijk is aan “subdued tone” van de ECB.
  Onze zeer gewaarde Bruun heeft mij in bijlage opgenomen E/D ijkpunten weergegeven dewelke
  ik stuur voor uw info in de zin van een gedegen aanvullende analyse.
  MVG.,
  Bert [ nog steeds een 010-er]

 2. Gökhan Erem says:

  Ja mooi he, dank 👍

Geef een reactie