EUR/USD: Duiken

De opleving bleek onhoudbaar, de koersen hebben de neerwaartse trend weer hervat. Luiken dicht dus.

Met de knak van donderdag was het voorbij. Vlak voor het lange weekend was het over met de correctie en daalden we weer in lijn met de neerwaarts gerichte trend. Dat kun je zien aan het feit dat de koersen onder de korte stijgende donkergroene lijn noteren. De afronding van de correctie is daarmee een feit en zo kunnen we stellen dat deze niet meer dan 50% retracement  van de daling in maart heeft ingehouden (oranje grid).

De koersen hebben daarmee de trend (dalende lichtgroene lijn) gerespecteerd en vervolgens een volgende lagere top gerealiseerd. De bull market range in de RSI (donkerblauw blok) is daarmee van de baan want er is een OS notering gemaakt. Wat verder opvalt is dat de VG’s een neerwaartse cross hebben vertoond (rode cirkel). Dat doet het meestal erg goed, zie maar hoe deze crosses gewerkt hebben in het recente verleden. Door deze hervatting is een projectie voor het vinden van een koersdoel mogelijk geworden. De Fibo grid kan nu als projectietool gebruikt worden waarmee een target gevonden wordt dat onder de 1,11 uitkomt. Jawel, de verwachting is dus dat er een nieuwe lagere bodem gezocht kan gaan worden.

EUR/USD 180 min grafiek

Daarmee is het niet gedaan. Want de hervatting van de intradag timeframes leidt uiteindelijk naar een hervatting van de beweging op een  hoger timeframe in. De daggrafiek zit namelijk ook nog steeds in een down trend en is daarmee ook toe aan een nieuwe lagere low. De hervatting van eind vorige week op het intradag time frame maakt dit mogelijk. Hier geeft de onderzijde van de  dalende trend nog meer ruimte. Zo wordt een daling naar koersen onder 1,10 mogelijk gemaakt.

EUR/USD Daggrafiek

Het kan nog dieper op de weekgrafiek. Daar zijn de koersdoelen al een tijdje 1,10 en 1,05 daarna. Echter dat zijn geen bodems maar koersdoelen dus kan het uiteindelijk nog dieper maar dat zien we dan wel weer. Eerst focussen we op de hervatting van deze trends waarbij alle indicatoren op een neerwaartse voorkeur uitkomen.

EUR/USD Weekgrafiek

Geef een reactie