EUR/USD: DraaiPunt

Of we draaien met de trend mee en gaan dieper of koersen draaien zich uit de downtrend. Één van de twee.

Voorlopig moet je uitgaan van het eerste. Waarom? De trend is nog steeds in tact. De koersen zijn er niet in geslaagd om boven de meest recente top uit te komen. Dat is wel het minste wat je moet bereiken om een einde te maken aan deze cyclus van lagere toppen en bodems. Gisteren werd daar een poging toe gedaan. Koersen raakten op vier cijfers achter de komma na het niveau waarop begin mei de bewuste top werd gezet.

Tegelijk werd een OB stand genoteerd op dit time frame. Dat is in het voordeel van de baissiers onder ons. Want een OB stand zonder nieuwe high is een teken van vermoeidheid. OB standen met een nieuwe high zouden op overtuiging duiden, maar dat is niet het geval. Aangezien de koersen de krachten tot in een uiterste hebben aangesproken en daar geen nieuw territorium mee hebben bereikt, is het voorlopig verspilde moeite. De correctie is nog steeds aan de gang dus. Er is nog steeds geen indicatie of bewijs van een breuk van neerwaartse trend op het intradag time frame. Kan nog natuurlijk, maar is niet momenteel.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse euro dollar 14 mei 2019 180

Dat is geheel in lijn met wat een time frame hoger ook bedacht is over de richting van dit paar. Neerwaarts is de richting op de daggrafiek want de lichtgroene dalende trend toont ons de weg naar lagere niveaus. Zolang de intradag trend er is is deze er zeker nog.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse euro dollar 14 mei 2019 dag

En deze helemaal, want per saldo kun je stellen dat in het afgelopen decennium is een dalende trend gevormd van jewelste. De koersdoelen binnen deze beweging zijn momenteel 1,10 en 1,05 (nog steeds).

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse euro dollar 14 mei 2019 week

Geef een reactie