EUR/USD: Draai? (deel 2)

In de DD van maandag is, onder aanvoering van positieve divergentie, ingezet op een herstelbeweging tot aan de lijnen van de Wolk. Deze stap mocht echter slechts gezien worden als reactieve ontwikkeling. Zie dat EUR/USD in haar opleving vrij exact op de clustering van de lijnen van de Wolk is stukgelopen. Maar er is meer!

De ingetekende rode pijl duidt het gegeven dat bij het aantikken van de lijnen de Wolk ook van kleur is versprongen. Reden om vast te houden aan de draai van insteek dat hogere koersen nu reactief zijn en dat een licht negatieve ondertoon voor EUR/USD overheerst. Deze gedachte wordt ondersteund door de stappen in de RSI. Deze indicator is van Bull Market naar Bear Market gedraaid en de oude bodems van april vormen nu een weerstand.

De eerste focus kan op de bovenkant van het oude trendkanaal (=lees, bovenste ingetekende diagonaal). Daaronder kan dan snel 1.1990 in het scherm staan.

Eerste weerstand nu  dynamisch op bovenkant Wolk. Anders verwoord, zolang geldt EUR/USD < Wolk overheerst in de DD een licht negatieve toon.

Succes!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Geef een antwoord