EUR/USD: Draai?

Het onder aanvoering van negatieve divergentie verwachtte afkoelen, oponthoud in EUR/USD is vrijdagmiddag omgeslagen in een stevigere correctieve beweging. Waarvan Akte! Vandaag een nieuwe blik op de gebruikelijke grafiek.

Wat als eerste opvalt is dat de terugslag is opgevangen door de bovenkant van het oorspronkelijke trendkanaal. De diagonale lijnen van dit kanaal zijn in de achterliggende dagen/weken onveranderd in de grafiek afgedrukt gebleven. Zie dat vanochtend lichte positieve divergentie tussen koers en RSI is ontstaan. Dit zijn twee pluspunten. Maar dat is niet alles.

Zie dat de koers van EUR/USD inmiddels onder de Wolk is gezakt en dat de lijnen van deze indicator inmiddels rood kleuren en op het punt staan om elkaar te kruisen. Reden voor de DD om een beweging tot aan de Wolk voor nu te zien als reactief. Dit impliceert dus een draai van insteek daar in de achterliggende dagen/weken juist de licht positieve ondertoon is benadrukt.

Naast de diagonale lijnen staat ook een lijn getrokken op 1.1990. Hapering richting/rondom de Wolk geeft aanleiding om in de komende sessies rekening te houden met het doorzakken naar dit niveau. De RSI is immers gedraaid van Bull Market Range naar Bear Market Range. Het behoeft geen toelichting dat koersen onder 1.1990 het beeld verder verzwakken. Maar dat lijkt iets voor later.

Voor nu op basis van bovenste diagonaal en positieve divergentie een poging tot aan de Wolk. Het antwoord op de vraag uit de titel zal dus komen bij de koersontwikkeling rondom de lijnen van de Wolk.

Succes!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Geef een antwoord