EUR/USD: DownHill

De neerwaartse richting blijft trekken. Zwaartekracht noemen ze het ook wel. 1,0750 heeft aantrekkingskracht.

Het is nog steeds het verhaal van de zijwaartse fase die zich tussen de 1,10 en de 1,0750 afspeelt. Het midden daarvan wordt gehouden bij ongeveer 1,0885. Sinds begin april zijn koersen daarbinnen gebleven en bijgekomen van de extremen beweeglijkheid van de maanden ervoor.

Na een opleving aan het einde van vorige week die we bespraken aan de hand van de 3-uit-4 regel zijn koersen licht op geveerd en is de spanningsmeter afgekoeld naar meer normale waardes. Daarbij is de 1,0885 eventjes opgezocht maar ook snel weer verlaten in neerwaartse zin. Zo is er nu een NR ontstaan die de koersen wederom neerwaarts dicteert. De rode pijlen geven aan dat er nu eerder een beleving van hoog of duur is ontstaan dan tijdens de laatste daling naar 1,0750.

Daarbij komt dat ditmaal de spaningsmeter geen OS stand heeft bereikt voordat het steunniveau in beeld kwam. De keren waarbij er vroegtijdig OS werd genoteerd hetgeen op vermoeidheid wees is aangegeven met de gele ellipsen. Er is dus genoeg kracht over om ditmaal wel een kansrijke poging te ondernemen.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

Technische Analyse EURUSD 180 minuten grafiek 12 mei 2020

Een soortgelijk signaal is ontstaan op een timeframe lager bij de 30 Minuten Grafiek. Hier zie je het proces van de afgelopen handelssessies in meer detail. Het eerste mikpunt is hierbij 1,0750

EUR/USD 30 Minuten Grafiek

Technische Analyse EURUSD 30 minuten grafiek 12 mei 2020

2 reacties op “EUR/USD: DownHill”

  1. wh.giesen says:

    Inmiddels OB op de 30 min dus voorlopig is dit signaal geelimineerd.

    mvg

  2. Gökhan Erem says:

    Correct, > 1,0830 was dat wel gespeeld

Geef een reactie