EUR/USD: Deze Week Wel?

De focus van de DD voor EUR/USD lag in de tweede helft van vorige week op het aanstampen/testen/doorbreken van de zone 1.1200 – 1.1180.  In de nieuwe handelsweek blijft de DD nog even op dit spoor.

De centale achterliggende vraag luidde en luidt hoe lang EUR/USD zich nog staande weet te houden boven de zone 1.1200 – 1.1180. Een blik op de afgedrukte grafiek leert dat het valutapaar bij de start van de nieuwe handelsweek inderdaad weer is teruggezakt tot aan deze zone. Nu kent de TA een Stelregel dat een steun pas doorbroken is als deze doorbroken is. Dus daarom ook vandaag weer eerste steun in de zone 1.1200 – 1.1180.

De verwachting is en blijft echter dat EUR/USD op korte termijn (vandaag?) in deze zone wegglijdt. In onderstaande grafiek vormen de ingetekende NR in het koersverloop van de RSI, het uitblijven van een OB notering en het feit dat in de koersgrafief MA20 onder MA50 noteert aanwijzingen voor deze gedachte. Het belang van met name de onderkant van de aangehaalde zone wordt duidelijk zichtbaar in de daggrafiek. Ter info, eerste weerstand weer terug op 1.1250 – 1.1265.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 22 juli 2019 180 MinutenGrafiek

De MA lijnen staan in de daggrafiek nog positief. Dat neemt echter niet weg dat EUR/USD met de ontwikkeling van de achterliggende dagen bezig lijkt met een lagere top. Deze volgt dan op de hogere top van eind juni.  Worden de laatste drie toppen voorzien van een halve cirkel, zoals in onderstaande grafiek is gedaan, dan wordt de opmerking over het belang van 1.1180 duidelijk. In combinatie met de aangeduide achtereenvolgende toppen kan de lijn op 1.1180 omgedoopt worden in neklijn. Zo ontstaan de contouren van een hoofd schouder patroon. Nu geldt een patroon pas als de triggerlijn, in dit geval 1.1180, wordt doorbroken.

Zo ver is het nog niet! In de komende dagen zal de DD dus de verdere stappen richting en rondom 1.1180 centraal stellen. Voor de volledigheid van de DD is wel alvast een volgende horizontale lijn getrokken op 1.1110.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 22 juli 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 22 juli 2019 WeekGrafiek

Laat een reactie achter