EUR/USD: D-Tour

De neergelegde twijfel of de lijn op 1.1015 de opwaartse ambities van EUR/USD kon temmen, bleek terecht. Toch ziet de DD koersen boven dit niveau als een uitstapje. Als de D-Tour binnen het routeplan 1.0925.

Het huidige SpeelVeld voor EUR/USD is aan het begin van deze week uitgezet. De respectievelijke grenzen staan voor nu op de reeds aangehaalde 1.0925 en 1.1110. Bewegingen binnen deze bandbreedte ziet de DD als schommelingen waarbij opgemerkt dat de overheersende gedachte er een is van verkoopdruk. Lees, de DD zit nog steeds op het spoor dat na de test van de bovenkant van de range eind vorige week, EUR/USD nu stapsgewijs onderweg is naar de onderkant van de bandbreedte.

Wel moet gesteld worden dat de opleving van gisteren vanaf de derde reactielijn rond 1.0990 inmiddels wat verder reikt dan ingeschat. De vaste lezer weet dat een reactieve beweging ingeschat was tot aan MA20. Momenteel noteert de koers van het valutapaar iets boven deze lijn. Reden om voor vandaag deze lijn als eerste magneetpunt mee te geven.

De gedachte hiervoor ligt in het gegeven dat de RSI in onderstaande grafiek dinsdag niet in de buurt is gekomen van de OB lijn. De reactieve opwaartse beweging van gisteren werd juist ingezet op basis van het uitblijven van een OS. Voor vandaag geldt dus een omgekeerd beeld. Onder de MA20 lijn kan EUR/USD weer doorglijden naar de zone waarop de twee korte horizontale lijnen staan ingetekend. Deze staan op 1.1015 en 1.0990.

Voor nu zet de DD in op een hernieuwde test van deze zone.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 18 september 2019 180 MinutenGrafiek

In de dag-grafiek is al lange tijd sprake van een patroon van lagere toppen en lagere bodems. In dit licht bezien moet de opleving van donderdag en vrijdag dan ook gezien worden als een zoektocht naar de volgende lagere top.

Het spel lijkt zich momenteel echter af te spelen in de indicator. Al enkele maanden noteert de RSI in een Bear Market Range. Een ondersteuning voor de hierboven neergelede gedachte dat verkoopdruk momenteel de overhand heeft. Maar er is meer. In onderstaande grafiek staat een grote Negatieve Reversal ingetekend. Het ijkpunt van deze set-up komt uit op 1,0900(!!).

En dat vormt weer een handvat voor de gedachte dat de onderkant van het huidige speelveld rond 1.0925 ligt.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 18 september 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 18 september 2019 WeekGrafiek

 

3 reacties op “EUR/USD: D-Tour”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  EUR/USD inmiddels weer terug op MA20….nu even doorduwen naar 1.1015 tot 1.0990…gaarne.
  GRS Geert-Jan

 2. Cor says:

  Graag,! nog niet te juiste tijd zo te zien

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Tot nu toe…vrij aardig 1.1015…kijken of we ook nog 1.0990 kunnen afvinken…
  GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter