EUR/USD: Cruciaal

“Enige opleving mag dus niet geheel als verrassing komen.” Aldus de DD van maandag. Deze gedachte vloeide voort uit het feit dat 1.2040 in Zicht begon te komen en dat EUR/USD aan de onderkant noteerde van het ingetekende dalende trendkanaal. De titel van vandaag is een verwijzing naar het gegeven dat de reactieve zet het valutapaar naar een combinatie van lijnen heeft gebracht. Het betreft de combinatie van bovenkant kanaal alsook onderkant wolk. Deze combinatie is gisteren aangehaald als critirium om vast te kunnen houden aan de insteek van de laatste dagen/weken. Zie hier titel.

Zoals gezegd, vooralsnog mag de opleving slechts gezien worden als reactieve zet binnen het trendkanaal. Zie dat de RSI recent OS is geweest zodat tevens gezocht kan worden naar een volgende Negatieve Reversal. Let wel, voordat de RSI boven haar vorige top kan klimmen dient EUR/USD ook nog wat door te stijgen. Daarom de waarschuwing dat 1.2125/40 niet geheel mag worden uitgesloten.

Zet EUR/USD een draai rondom de huidige 1.2100 of tussen 1.2125/40 dan komt opnieuw 1.2040 in zicht. Gisteren is ook al even vooruitgelopen op 1.1920.

Al met al een cruciale sessie vandaag.

Succes!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Geef een reactie