EUR/USD: Cruciaal (deel 4)

Make or Break 1,1595!

Onder aanvoering van de besproken positieve divergentie tussen EUR/USD en RSI is de koers van het valutapaar gisteren opgelopen tot aan de gestelde grens. Een aantal opmerkingen.

EUR/USD noteert boven haar Wolk. Zie DD woensdag. De Wolk kleurt nog rood maar het convergeren (=lees, slinken tweede delta) is in een ver gevormd stadium. De koers van het valutapaar zal dus snel weer onder druk moeten komen te liggen om een positieve cross te voorkomen. Tegenover deze optimistische elementen staat het gegeven dat de RSI de hogere koersen nog niet heeft ondersteund met een OB. Alle aandacht in de komende uren/dagen dus op deze toonaangevende/leidende/bepalende indicator.

Onderstaande grafiek staat afgedrukt op de besproken scheidslijn. Zoals in de achterliggende DD’s gesteld: Make or Break 1,1595!

De horizontaal ingetekende lijnen boven 1,1595 vormen de eerste ijkpunten in geval van een breuk. Bij het uitblijven van een breuk geldt onveranderd 1,1495.

Succes!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

3 reacties op “EUR/USD: Cruciaal (deel 4)”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  EUR/USD weer 1,1595…let wel…Wolk gedraaid…DD nu op insteek dat lager juist reactief is…in de komende sessies focus op de ingetekende hogere lijnen.
  GRS Geert-Jan

  1. flgoforit says:

   Waarde Geert-Jan,
   Dank voor deze update. Versta ik het nu juist dat daling nu reactief is omdat de RSI de hogere- boven de make or break punt op 1,1595 – koersen richting 1,1635 nu ondersteunt met een OB (?) Alvast bedankt voor uw reactie.
   MVG.,
   Bert

 2. detita444 says:

  Waarde Geert-Jan, waarom de 3 uur grafiek nu?
  In de 30′ zit de EUR/$ nu net onder de wolk en bovenkant wolk rond de 1,1600.

Geef een antwoord