EUR/USD: Boven?

Wat is er boven? We stellen deze vraag in de downtrend voor bewustzijn van de andere kant dan waar we op focussen.

In deze rustige omgeving kan dat geen kwaad. Zie het maar als een verkenning van de mogelijkheden bij stijging en dus een definitie van de parameters voor wanneer het niet gaat zoals verwacht wordt. Even voor de volledigheid, de koersen zijn in een downtrend gevangen met 2 fibo grids die neerwaartse koersdoelen prediken. De focus s de onderzijde van de oranje trend. Echter, indien en wanneer onverhoopt en onverwacht, de koersen de 1,1075 weten te overstijgen dan is de eerste van de fibogrids er niet meer, de paarse spreken we van.  In dat geval is er ruimte naar de downtrend die zich momenteel bij 1,1130 ophoudt. Pas daarboven is de downtrend stuk en kan een aanval op koersen richting 1,13 ingezet worden. Dat is wel heel ver van m’n bed show momenteel, maar evengoed we hebben het even benoemd. Dit geniet niet de voorkeur maar is een vaststelling van de grenzen zoals die gelden tijdens de glijpartij waar we ons momenteel in bevinden.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse euro dollar 10 september 2019 180 min gr

Koersen zitten ook op de daggrafieken gevangen in de downtrend. Wanneer we de oranje van de intradag grafieken erbij zetten zelfs in twee down trend. De oranje is echter een versnellingsfase binnen de veel langer durende lichtgroene. Zie hier de grenzen zoals hierboven beschreven terugkomen. Pas koersen ruim en ver boven 1,13 brengen de lichtgroene in gevaar. Er is nu geen enkele  aanleiding om daar van uit te gaan, maar dan weet je het.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse euro dollar 10 september 2019 dag gr

Ook op de lange termijn is een downtrend de hoofdrichting. Ook hier is een dikke trend de baas en dat is ie al tijden. De focus ligt op koersen vlak bij de 1,05 en pas als koersen boven 1,20 uit weten te komen is er geen downtrend meer op de weekgrafieken. Over verweg gesproken, maar dan weet je ook dit ieder geval. Kan geen kwaad en het schept wat meer perspectief.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse euro dollar 10 september 2019 week gr

Eén reactie op “EUR/USD: Boven?”

  1. wh.giesen says:

    Gokhan, ik begrijp dat technisch gezien de trend omlaag is, maar ik mis in het hele gebeuren een versnelling( kan nog komen he), maar ik mis ook de bevestiging dooor de RSI in de dag en weekgrafiek. Ik weet ook dat komende dagen die bazooka van ons draakje verwacht wordt, maar ik ga uit van een tegenvaller ipv de consensus. Ik heb het idee dat koersen van zowel valuta als edelmetalen enkele zwiepers zullen maken en ook de stockmarkets zullen dit dan doen, hier van te voren posities op innemen is niet verstandig, dus ik sta met cash aan de zijlijn.

    mvg

Geef een reactie