EUR/USD: Bodem-Top-Bodem?

“Immers, ook binnen een dalende trend geldt dat na een lagere bodem de kans op een volgende lagere top toeneemt.” Aldus de DD van dinsdag. Inderdaad heeft EUR/USD in de tussenliggende tijd even een kortstondige opleving laten zien. Binnen het patroon van de laatste dagen/weken, mag deze stap vooralsnog slechts gezien worden als het zetten van een volgende lagere top. Dan zou nu dus weer een volgende lagere bodem moeten volgen. Zie titel.

In onderstaande grafiek staan onveranderd de dalende trendlijnen ingetekend. Nog steeds zit EUR/USD gevangen in het kanaal. Even heeft de koers geflirt met een breuk van de weerstandlijn maar de MA50, welke al enkele dagen/weken vrij parallel aan de ingetekende toppenlijn meeloopt,heeft netjes als weerstand gefungeerd. Zie in deze ook de DD van afgelopen maandag.

Inmiddels is EUR/USD binnen het kanaal al weer een stukje teruggevallen. Het echte verhaal zit echter, zoals zo vaak, in de ontwikkeling van de RSI. In het verloop van de indicator staat een volgende Negatieve Reversal ingetekend. Zoals bekend kan op basis van deze set-up een richtpunt worden bepaald.

De rekenexercitie komt uit op 1.0875. Dit niveau valt grofweg samen met de laagste koers welke eerder in de week al is gezet. Voor nu zet de DD dus in op (minimaal) een hertest van dit niveau in de komende sessies. Net als maandag de opmerking dat deze visie blijft staan zolang EUR/USD in onderstaande grafiek gevangen zit onder het duwende juk van MA50.

Wordt Vervolgd!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 2 oktober 2019 180 MinutenGrafiek

Laat een reactie achter