EUR/USD: Bijltjesdag?

Het aftellen is nu echt begonnen. In aanloop naar het verdict van vanavond krabbelt EUR/USD voorzicht wat op. De zone 1.1180 tot 1.1200 kan ook vandaag weer een rol gaan spelen.

De gisteren in onderstaande grafiek geintroduceerde oplopende lijn onder het verloop van de RSI is nog intact. Dit betekent dat het einde van de correctieve herstelbeweging nog niet ten einde is. Op basis van de divergentie tussen EUR/USD en indicator is in de DD van dinsdag al  aangegeven dat het valutapaar ruimte heeft tot aan de zone 1.1180 – 1.1200. De zone is uiteraard gebaseerd op voormalige steunpunten welke dan nu (opnieuw) als weerstand moeten gaan fungeren. EUR/USD lijkt de ruimte tot aan deze zone ook te willen gaan benutten.

Let wel, net als gisteren ook vandaag weer de opmerking dat de gedachte van de DD onveranderd bij lagere koersen ligt. Het scenario blijft staan zolang de hierboven aangehaalde zone niet wordt overwonnen. Vandaar de term hierboven dat de huidige ontwikkelnig gezien wordt als een reactieve beweging. Als een stap binnen het neerwaartse trendkanaal. Wat betreft onderstaande RSI het volgende. Deze mag niet OB worden en uiteraard is de zoektocht naar een Negatieve Reversal begonnen. In het verloop van de RSI staan daarom alvast de eerste halve cirkel en de OS notering ingetekend.

Het wachten is dus op de volgende top in de indicator om de reversal te kunnen berekenen.

EURUSD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 31 juli 2019 180 MintuenGrafiek

In de dag-grafiek ligt de nadruk al een aantal DD’s op het ingetekende koerspatroon. Het betreft een hoofd-schouder formatie. Het richtpunt van de set-up is bepaald op 1.1000. Nu vorige week de neklijn netjes als weerstand is getest moet in de komende dagen een vervolg van de daling volgen. Oftewel de G.

Wel blijft de DD onveranderd alert op de RSI in de daggrafiek. Twee zaken zijn van belang. Steunlijn en (nog) niet OS. Zie ingetekende pijl. Het gevaar voor positieve divergentie ligt op de loer!

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 31 juli 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 31 juli 2019 WeekGrafiek

Eén reactie op “EUR/USD: Bijltjesdag?”

  1. Geert-Jan Nikken says:

    De RSI inmiddels alweer op haar steunlijn…..als deze breekt…is de correctie voorbij en kunnen we weer lager.
    GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter