EUR/USD: BergKam

Nee niet de voetballer -p, maar een reeks toppen die zich afteken tegen de achtergrond. Telkens een lagere dat wel.

Dat definieert een downtrend zoals bekend verondersteld mag worden. Binnen dat proces is ditmaal een uitstapje naar de bovengrens geweest dat nu is afgerond. De lichtgroene lijn alsook de donkerblauwe gaven deze grens aan. Zij waren te sterk om met de aanwezige krachten te kunnen slechten. Dat bleek weer uit de OB stand die vroegtijdig ontstond. De krachten waren verspild voor er een breuk was geforceerd. Inmiddels zijn koersen weer met de trend mee aan het bewegen. Nu koerzen weer onder 1,12 noteren is ook de stijgende beweging die koersen in de opwaartse aanval begeleidde beëindigd. Een verder verval onder 1,1160 zal een versnelling van het dalingstempo inhouden. De laatste hoop van de haussiers krijgt daaronder een een knauw en tegengesteld geldt dat het vertrouwen van de baissiers daaronder een boost krijgt. Dat zal de focus weer leggen op de eerder gestelde fibo target, namelijk die zich nog steeds tussen de 1,11 en 1,10 op houdt.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse euro dollar 15 mei 2019 180 min

De daggrafiek kijkt hier niet van op. De trend is ook hier neerwaarts gericht en per saldo wordt er liever verkocht dan gekocht.  De cross van de VG’s bevestigt dit beeld al tijden. Nu wordt zelfs aan gegeven dat het tijd is voor een nieuwe lagere bodem.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse euro dollar 15 mei 2019 dag gr

Die zoektocht past volledig in het beeld dat op de lange termijn weekgrafieken geldt. Hier is een koersdoel gesteld op 1,10 op basis van de fibo projecties. Het tweede koersdoel komt uit op 1,05. Dan is het nog maar een klein stapje naar pariteit.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse euro dollar 15 mei 2019 week gr

Geef een reactie