EUR/USD: Beperkt

De eerste VeiligheidsKlep is overwonnen. Het valutapaar is inmiddels boven de MA-lijnen uit de kleinste grafiek uitgeklommen. De opwaartse ruimte lijkt echter toch beperkt.

De divergentie tussen koers en indicator in de kleinste grafiek en het trendkanaal in de dag-grafiek waren eind vorige week aanleiding om eem kanttekening bij het scenario van dalen af te geven. Inmiddels heeft de koers in de kleinste grafiek een hogere bodem gezet en is de koers boven beide MA-lijnen uitgestegen.

Onveranderd staat echter nog een lijn getrokken op 1.1350. Zie hier de titel van vandaag. De verwachting luidt namelijk dat het valutapaar in de komende sessies richting of zelfs al onder deze lijn aan momentum verliest. De laagste koers van 2018 rond 1.1215 blijft dan ook het uiteindelijke eerste ijkpunt.

Euro-Dollar IntraDagGrafiek

Zoals opgemerkt staat in de dag-grafiek een trendkanaal ingetekend. De MA20 is in deze grafiek dalende en vormt rond 1.1370 alweer het volgende obstakel mocht de koers het op zijn heupen krijgen.

Let wel, deze lijn is dynamisch en daalt momenteel stapsgewijs met de tijd. Ook vanuit de dag-grafiek is een gedachte aan een voortzetting van zwakte dus gerechtvaardigd.

Euro-Dollar DagGrafiek

Daarmee komt de weekgrafiek weer in beeld waarin de focus nog steeds 1,10 en 1,05 daarna is. Als of er niets gebeurd is en de tijd genomen is om dit te formeren. Er is weldegelijk een strijd gevoerd waarbij de positivo’s dreigen op te geven.

Als er opgegeven wordt dan kunnen we versnellen naar de eerder gestelde lager gelegen doelen.

Euro-Dollar WeekGrafiek

Laat een reactie achter