EUR/USD: Attentie!

Met een hoogste koers gisteren op 1.1894 is EUR/USD in de achterliggende dagen inderdaad vrij netjes opgelopen naar de op deze plek afgegeven eerste doelzone 1.1900/20. De vorige keer dat dit gebied in beeld kwam, sloeg de schrik bij beleggers toe. Reden dus voor de titel: Attentie!

Let wel, de ondertoon van de DD blijft voorlopig nog even positief. Deze insteek vloeit voort uit het feit dat de wolk groen van kleur is en dat de bovenkant van deze indicator vanochtend netjes als vangnet heeft gefungeerd. Zolang aan deze (dynamische) conditie wordt voldaan blijft het meest waarschijnlijke scenario dat EUR/USD verdere aanvallen op 1.1900/20 kan gaan inzetten.

In de achterliggende dagen is al voorzichtig ingestoken op de mogelijkheid dat de huidige ontwikkeling aangeeft dat op korte termijn zelfs hogere koersen dan de afgegeven zone mogelijk zijn. Want staat er niet gewoon een mooie omgekeerde Hoofd-Schouder formatie in EUR/USD?

Laat ons voor nu niet te veel op de muziek vooruitlopen. Het overwinnen van 1.1900/20 zal naar alle waarschijnlijk een zwaar proces zijn.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Geef een reactie