EUR/USD: Apex

De koersen zijn aangekomen bij de kruispunten van steun en weerstand. Welke kant gaan we kiezen?

Gaan we met de trend mee zoals je zou verwachten of is er een breuk aanstaande? We hebben het over de strijd tussen de dalende lichtgroene en de korte stijgende donkergroene diagonalen. De koersen zijn dicht bij het snijpunt van deze bewegingen en de vraag is dus wie er gaat winnen. De regel is dat de grootste de overhand heeft dus daar kunnen we makkelijk op zeggen dat de lichtgroene gaat overheersen en dat de donkergroene het gaat begeven onder druk van de eerstgenoemde. Echter,… er zijn wel wat dingetjes die de donkergroene helpen. De VG’s om mee te beginnen die hebben nog geen cross gegeven die neerwaarts zou wijzen. Dan de RSI. Deze neigt er naar een bull market range (rechthoek in RSI) te maken. Dat zou een opwaartse trendmatigheid bevestigen wanneer er weer een OB stand genoteerd zou worden.

Aan de andere kant, de feiten zijn dat de koersen niet verder zijn gekomen dan de 50% retracement van de daling sinds maart en daarnaast dat het momentum veel te wensen overlaat voor de opwaarts gefocusten. We gaan het zien. Weet echter dat als we de “valse uitbraak”van maart als top gebruiken in het bepalen van de weerstandslijn er dan pas boven 1,14 gezegd kan worden dat er een breuk is gerealiseerd. Mijn voorkeur gaat uit naar  het behoud van de neerwaartse focus en wel om de simpele reden dat alles wat neerwaarts wijst al veel langer geleden is ontstaan en dus meer adepten kent. Zie bijvoorbeeld ook de dag en week grafieken. De intradag beweging krijgt weer neerwaarts momentum wanneer de donkergroene lijn die zich nu bij 1,1274 bevindt, zwicht onder de druk die de verkopers uitoefenen.

EUR/USD 180 min graf

De daggrafiek zit in een neerwaartse spiraal gevangen en er is geen verandering in dat beeld gekomen. Sterker, er is ook geen verwachting dat dat gaat gebeuren. De VG’s wijzen al tijden neerwaarts en de focus ligt op 1,10, daar waar de onderzijde van het trendkanaal zich ophoudt. Positieve signalen? Geen enkele te bekennen.

EUR/USD daggrafiek

De weekgrafiek dat het lange termijnbeeld beschrijft doet niet anders. Ook neerwaarts gefocust dus met als koersdoelen 1,10 en 1,05 op basis van eerder ontstane fibo projecties. Ook dit is een reden om neerwaarts gefocust te zijn. De optelsom van de signalen van alle time frames komt simpelweg uit in het voordeel van de USD. Het idee is dat deze gaat versterken de komende tijd.

EUR/USD weekgrafiek

4 reacties op “EUR/USD: Apex”

 1. string says:

  Goede morgen…duidelijk…dank…

 2. bruun says:

  Goedemorgen,

  De duitsers zetten de 1e stap.
  Kijken of we dit kunnen blijven volhouden of dat er wordt gebounced.

  Gr.
  Bruun

 3. Gökhan Erem says:

  Ok even een update: De opwaartse kleine trend is er aan waarmee de 50% retracement een projectie toepassing krijgt. Dat geeft aan dat de onderzijde van de lichtgroene trend de target is, dus begin mei onder 1,11 is daarbij de gedachte.

 4. bruun says:

  Beste Gokhan,

  Bedankt voor de update!

  Prettige dagen toegewenst!

  Gr.
  Bruun

Geef een reactie