EUR/USD: 50%

Oktober heeft de helft van de waardevermindering van augustus en september teruggepakt! En nu?

Juncker blij, Boris blij, wat vindt jij? Het lijkt dat iedereen ok is met Brexit 3.0 behoudens een klein hoekje van Ierland. De EUR/USD spike is daar maar wat nu dan? Kenners weten dat de beweging naar wat we tot nu toe zagen niet per se genoeg is om te rekenen op meer. We noemen het retracement en correctie op het grotere verhaal. En in dit geval spreken we zelfs maar van een 50% retracement. Ok de intradag trend is er aan maar dat was al eerder het geval. Het nieuws van vandaag heeft slechts de potentie die na de breuk ontstond snel ingevuld. Het ziet er echter niet direct naar uit dat dit een reden is om al je USD van de hand te doen en massaal EUR in te slaan. Er is immers nog steeds het verhaal dat de renteverlagingen in USD wel eens voorbij zouden kunnen zijn dat de FX in de VS momenteel bestiert. Het effect is eerder groot waar het gaat om wat er met GBP gebeurt, niet per se EUR of USD dus. Er kan na dit euforische moment weer rustig adem gehaald worden door de haussiers zolang de koersen boven de eerder deze week geteste 1,10 blijven noteren. De RSI geeft voorts aan dat er een bull market range van kracht is geworden in het reilen en zeilen dat we de afgelopen week hebben gezien. Pas boven 1,12 kun je zeggen dat het hele juk afgeworpen wordt. Tot daar zijn stijging namelijk correctief van aard. Correcties op de daling die we in augustus en september hebben beleefd.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse euro dollar 17 oktober 2019 180 min gr

De betrekkelijkheid van het gesorteerde effect zover wordt duidelijk wanneer we uitzoomen en de daggrafiek bezien. Daaruit blijkt dat koersen onder de 200 daagse VG noteert en niet zo’n beetje ook. De koersen zijn teruggekeerd binnen het eerder gedefinieerde downtrend verhaal in het lichtgroen. De reactie op de daling is zover niet verder gekomen dan de 50% grens. Als je niet boven 1,10 weet te blijven geldt dat de down trend vervolgd wordt. Pas boven 1,12  of zelfs 1,13 geldt dat de neerwaartse focus verlaten wordt. De boel is hoogstens enigszins geneutraliseerd, maar dat hebben we eerder gezien. De RSI bevestigt dit verhaal en zegt dat we redelijk hoog noteren zonder daarbij de situatie veranderd te hebben.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse euro dollar 17 oktober 2019 dag gr

Bij nog meer uitzoomen blijkt dat het voorlopig nog gewoon business as usual is en dat de koersen zuidwaarts focussen. De headlines zijn wel indrukwekkend maar het effect op de verhouding met USD niet voorlopig. Daar heb je ook een VS voor nodig uiteraard, dit is voorlopig nog een regionaal Europees verhaal dat de koersen een correctiemodus heeft geduwd voor de korte termijn.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse euro dollar 17 oktober 2019 week gr

Geef een reactie