EUR/USD: 3 x 4

Nee, het gaat niet over een terreinwagen met 3 wielaandrijving. Het was de bodembel op de intradaggrafiek , ding dong, triing!

De range werd afgelegd zoals verwacht mocht worden en hier beschreven werd in de afgelopen dagen. Met het reiken naar de onderzijde van deze zijwaartse fase in de koersvorming werd de potentie van een verdere daling dusdanig beperkt ingeschat dat de short terug zijn gehaald. Dat werd ingeluid door een op de 3-uit-4 regel gebaseerde situatie. Dit wordt weergegeven in de gele ellips in de grafiek. In meer detail zag dat er uit als op de volgende grafiek met 30 minuten bars wordt weergegeven.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

Technische Analyse EURUSD 180 minuten grafiek 8mei 2020

De belofte van de NR die in de loop van 6 mei werd gerealiseerd werd gisteren ingelost. De rode pijlen zijn daar de arceringen voor alsook de gele ellips die de uitwerking daarvan aangeeft. Het niet OS geraken van de spanningsmeter bij het realiseren van de nieuwe low, jawel een nie OS nie situatie (blauwe blokje), maakt dat er geen overtuiging was in de daling. Het snel opveren van koersen vlak daarna heeft geresulteerd in een breuk van de dalende trend op dit time frame als ook in het neutraliseren van de neerwaartse dreiging. Inmiddels hebben koersen een bounce gekend naar ongeveer de 38,2% retracement van de et rood aangegeven dalende trend en is het daar stil gevallen. Ook geenovertuiging naar boven want ook niet geldt nie OB nie. Zo beginnen we de vrijdag en het zou niet verbazen als het ook zo op maandag weer aanvangt.

EUR/USD 30 Minuten Grafiek

Technische Analyse EURUSD 30 minuten grafiek 8 mei 2020

Geef een reactie