EUR/USD: 3 Bolletjes

EUR/USD beweegt de laatste dagen in een driehoek waarbij er drie signalen op rij dreigen te komen.

Vandaag doen we een beetje theorie. Dit bij gebrek aan beweging. Daarnaast, het is een signaal dat we tijden niet hebben gezien. Daar gaat ie dan. We spreken over de dubbele cross die een bodem of een top definieert. Focus bij dit verhaal op de rechterzijde van de onderstaande grafiek. En in het bijzonder wat de VG’s daar doen. Je ziet daar drie bollen op een rij. De eerste is een opwaartse cross dicht bij de lows maar middenin het trendkanaal. Die werd gevolgd door een neerwaartse cross die de houdbaarheid van de oude bodems ter discussie stelt. Vandaag zie je daar aan toegevoegd een oranje bol die de dreigende opwaartse cross arceert. Bij een opwaartse cross nu geldt dat de correctie meer vat krijgt op de down trends en dat er serieuze aanvallen verwacht mogen worden.

Beleggers hebben zich dan bedacht en een voortzetting van de downtrend in twijfel getrokken. Het komt er op neer dat de voorgenomen versnelling met de trend mee wordt herzien. Als dat nog een vleugje meer optimisme krijgt moet je rekening houden met serieuzere correctie poging en dus een aanval op de trend. Dit is een techniek die meer bekend staat om zijn toepassing in de slow stochastics en wel om een bodem of een top te definiëren. Wij passen deze toe in de MA sferen en dat is net iets anders. Daarbij praten we over correctieve krachten die een weg zoeken.

Overigens bij een vierde cross op rijs is het verhaal voorbij. Dan is de VG cross techniek nutteloos gebleken in deze fase en is het dus zijwaarts. Daar valt ook nog iets voor te zeggen gezien het koersverloop in een driehoeksvorm momenteel. De toppen zijn lager en ook de bodems zijn hoger, impasse dus.

EUR/USD 180 min grafiek

Dat op zich is niet geheel een probleem voor de daggrafieken. Voordat je een hogere top hebt dan de vorige met je wel iets meer doen dan corrigeren binnen de dalende trend. Een overstijging van de 1,1325 is een moment om serieus te gaan worden over een draaipunt. Daar zijn we nog ver van maar het een kan tot het ander leiden. We houden de vinger aan de pols dus.

EUR/USD daggrafiek

Dat zou nog steeds allemaal correctief zijn op dit time frame. Dus voordat we gaan denken dat de markt ineens om is,… Dat is niet zo. We spreken van een mogelijke set up voor een intradag aanval op de downtrend op dat time frame. Verdere implicaties moeten we nog maar eens bezien als het zover komt.

EUR/USD weekgrafiek

3 reacties op “EUR/USD: 3 Bolletjes”

 1. bruun says:

  Beste Gokhan,

  Bedankt voor uw DD’s .
  Het wachten is vandaag op ECB Draghi-Show om 13:30.

  Gr.
  Bruun

 2. bruun says:

  Persconferentie : https://youtu.be/-9aAGpAANTs

 3. Gökhan Erem says:

  Dank

Geef een reactie