TradeIdee long Dow op nieuwe Fed President

Tradeidee long Dow op nieuwe Fed President

President Trump heeft de opvolger van Janet Yellen gisteren aangewezen. Zoals gewoonlijk was de markt er al aardig voor geprepped want haar opvolger was al min of meer bekend: Jerome Powell. Daar zit de reden van deze long dus niet. Punt is meer dat Trump er prat op gaat dat de beurs het zo goed doet sinds hij is aangetreden. Zijn nominatie zou dan ook in dat licht bezien kunnen worden: iemand die de aandelenmarkt niet in de weg wil zitten. Hierdoor zou de rally nog wel even voort kunnen  duren. Voor de scepticus is er echter nog een Democratisch addertje…

Nieuwe Fed slecht voor aandelen

Echter, er is een redelijke regelmaat te vinden dat de beurzen het niet zo goed doen bij een wisseling van de macht bij de Fed. Zo is de DOW gemiddeld lager 6 maanden na aantreden nieuwe Fed chair. Maar gezien de kleine populatiegrootte en de grote verschillende uitslagen, is het onzinnig om hier op te varen. Zoals de tabel hieronder laat zien, is het een zinloos een gemiddelde te gebruiken.

Verandering beleid

Het gaat er dus om of de nieuwe Fed chair het over een ander boeg gaat gooien. Powell, ook wel Jerommeke genoemd in Vlaams monetaire kringen, is wat betreft monetair beleid een duplicaat van Yellen. Doordat hij nu door Trump naar voren is geschoven als nieuwe Fed chair, betekent ook dat de Jerommeke de opdracht heeft gekregen om de beurzen te blijven ondersteunen waar nodig. De al aangekondigde rentestapjes zullen komen, maar bij minste of geringste gaat de QE kraan weer gewoon open. Een nieuwe Fed chair maakt zo’n u-turn zelfs makkelijker te verdedigen dan als Yellen dit had moeten doen. Dus Fed induced buy the f*cking dip feest kan nog wel ven doorgaan. Zolang de inflatie en de lange rente niet teveel oplopen, staan de lichten op groen.

Democratische val?

Powell is echter wel door Obama bij de Fed gezet, waardoor de wat cynische en achterdochtige belegger wellicht het idee kan krijgen dat Powell de Democraten een handje gaat helpen door de beurzen in elkaar te laten zakken en zodoende de al zwakke positie van Trump verder te ondermijnen. Trumps track record wat betreft benoemingen maakt dit niet eens zo’n vreemde gedachte . Dan is het riemen vast. Dus aan de belegger/speculant om het scenario te kiezen: 1) Powell is YellenII = LONG DOW of, 2) Powell is Democratische val = SHORT DOW. De laatste is de contraire positie hieronder in de tabel. Wat gaat het volgens u worden? 1 of 2 of heeft u nog andere scenario’s? We zien ze graag tegemoet in de commentsectie hieronder.

 

 

 

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs Dow Jones Trader Long 18880.7
Contraire visie
Goldman Sachs Dow Jones Trader Short 28289.6

Laat een reactie achter