S&P500: VeerKracht (deel 2)

De titel en de begeleidende afbeelding zijn een verwijzing naar de DailyDosis van maandag. Gisteren is verwezen naar het niveau 2630. De slotstand van dinsdag is dus een feest der herkenning. Maar vandaag moet blijken of het feestje voorlopig even over is.

SP-IntraDagGrafiek

Het nieuwe vergezicht is eerder deze week gezet op 2695. Vraag is of aan dit idee vastgehouden kan worden. De S&P500 is gisteren afgesloten op het niveau dat is aangegeven als kanttelpuntje. De verwachting dat zij vandaag gedurende de sessie onder dit niveau zal zakken, is geen moeilijke. De meer interessante vraag is of zij ook onder dit niveau gaat sluiten. Over dat vraagstuk zijn de meningen niet eensluidend.

In de kleinste grafiek staat onveranderd een patroon van hogere toppen en hogere bodems. De volgende bodem wordt vandaag dus sowieso lager gezet dan de laagste koers van gisteren. Zoals dinsdag aangegeven loert onder 2630 het gevaar van 2605. Of de S&P500 vandaag al helemaal naar deze zone afdaalt valt zeer sterk te betwijfelen. De RSI is immers niet OS geworden en de verwachting luidt dat zij dat vandaag ook niet zal worden.

De aangehaalde zone 2605 wordt daarom vandaag opgehoogd naar 2613. Een scenario waarbij na de lagere start de veerkracht weer van zich laat spreken met een slotstand boven 2630 lijkt een reële verwachting. Het wordt vandaag dus erop of eronder. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

2 reacties op “S&P500: VeerKracht (deel 2)”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD. “Het wordt vandaag dus erop of eronder”..in de betekenis van géén trendomkeer
  immers dàt draaipunt was opgetrokken op 1/12 naar 2610. Dus als ik het goed versta, is bij een
  doorbraak naar beneden vanaf 2613 een dreigende Trend Omkeer in het vooruitzicht (?)
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Ik denk eigenlijk dat we gewoon op het eerste fibo niveau al steun hebben gezien en dat het vergezicht van 2695 te bescheiden is gesteld. Trend is Trend.
  GRS Geert-Jan

Geef een reactie