S&P500: Pagina 58!

De S&P500 heeft steun gevonden op het niveau welke centraal stond in de DailyDosis van dinsdag: 2703. Vraagstuk is hoe lang dit niveau stand gaat houden. Onder 2703 mag de focus weer op de oude zone 2688 – 2683. Het langere termijn verhaal, blijft vooralsnog het langere termijn verhaal: 2533.

SP-IntraDagGrafiek

Zoals opgemerkt werd de verkoopdruk gisteren een halt toegeroepen rond 2703. Wat opvalt in de kleinste grafiek is dat de RSI gedurende de sessie aardig wist te herstellen, terwijl de S&P500 nagenoeg bleef hangen op de niveaus welke al in het eerste half uur van de sessie waren bereikt. De vaste lezers herkennen in deze ontwikkeling de klassieke Pagina 58. Deze ontwikkeling geeft aanleiding om rekening te houden met een scearnio waarin inde komende sessies verdere druk op de lijn op 2703 zal gaan plaatsvinden.

Zakt de S&P500 door haar eerste steun dan mag de blik weer gericht worden op de zone welke in de beweging omhoog lange tijd dienst deed als obstakel. Zoals in de inleiding reeds aangegeven staan de grenzen van deze zone getrokken op respectievelijk 2688 en 2683.

Het feit dat de RSI gisteren bij het aantikken van 2703 al even onder de OS-lijn is geweest, een vereiste welke in de DailyDosis van dinsdag werd meegegeven, mag gezien worden als een steuntje in de rug voor deze visie. Daarbij komt ook dat de gemiddelde lijnen gisteren een neerwaartse cross hebben laten zien.

De verwachting luidt dat de tweede gemiddelde lijn in de kleinste grafiek in de komende sessies als een drukkend juk boven de koersontwikkeling ligt. Deze lijn start vandaag rond 2722. Concreet: enige ruimte dient gegeven te worden tot mogelijk 2722 maar koersen onder de lijn geven aanleiding om rekening te houden met toenemende druk op 2703. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: Pagina 58!”

 1. maborosi says:

  Waarde Geert-Jan,
  Ik keek in ‘de dikke nikken’ naar de betekenis van “de klassieke Pagina 58”, maar ik tref dat daar niet aan.
  Ik ken het begrip niet kunt u toelichten?
  groet Rob

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Rob,

  Dat is een omissie welke hersteld dient te worden….:-))

  Pagian 58: Als de RSI sneller stijgt dan de koers van de onderliggende waarde, dan zit je aan de verkeerde kant van de markt als je in de richting van de RSI zit. .

  GRS Geert-Jan

 3. Ab says:

  maar we zitten boven de lijn van 2722 is dat een probleem voor de visie? Gr

Geef een reactie