S&P500: Ommetje wordt Omweg

De S&P500 is doorgeschoten. Nadat de zone 2735 was overwonnen, werd rekening gehouden met een ommetje richting 2747. De omweg blijkt echter veel verder te reiken. Waarvan Akte!

SP-IntraDagGrafiek

De beweging van vrijdag krijgt bij aanvang van de sessie van vandaag naar alle waarschijnlijkheid nog een vervolg. Met deze constatering in het achterhoofd wordt een blik op de week-grafiek interessant.

Al lange tijd staat in deze grafiek een opwaarts trendkanaal ingetekend. Indien blijkt dat de S&P500 vanmiddag bij de start inderdaad nog wat verder reikt komt de weerstandlijn van het kanaal in zicht. Ook de dag-grafiek wordt bij hogere koersen interessant. Vanaf vandaag staan twee diagonaal stijgende lijnen in de dag-grafiek ingetekend welke licht convergeren. Daarnaast staat al enige tijd in de dag-grafiek een horizontale lijn rond 2820.

Met de RSI in de kleinste grafiek zwaar OB lijkt een scenario waarin de ingezette euforie van vrijdag (ruim) onder 2820 haar Waterloo vindt een zeer reële insteek. De eerste barrière mag overigens al verwacht worden rond 2808. Vorige week stond het niveau van 2735 centraal in de DailyDosis. De huidige insteek luidt dat dit niveau vorige week niet voor de laatste keer het scherm heeft gesierd en naar alle waarschijnlijkheid ook deze week weer voorbijkomt. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

2 reacties op “S&P500: Ommetje wordt Omweg”

 1. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  In uw vorige DD’s zijn de (ex)-PR ijkpunten aangegeven zoals 2768 en 2752. Gelden dezen nog als steunen ?
  Dank U.
  MVG.,
  Bert
  PS.: gisteren had F. een aardige generale KNVB Finale Beker repetitie als voorbereiding op de echte uitvoering.
  Dan maar hopen dat ze niet aan het slot zo verslappen zoals gisteren bijna “fataal” werd.

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Aangezien deze niveaus vrijdag in de beweging omhoog geen enkele rol hebben gespeeld verwacht ik ook niet dat ze in een daling nu als steunpunt zullen fungeren.
  GRS Geert-Jan

  p.s. …die beker is een zekerheidje…

Geef een reactie